Favoriet van de maand

Favoriet van de maand Juli 2022: VW Golf 7.5 GTI Performance

VW Golf 7.5 GTI Performance

Met de mooie blauwe VW Golf 7.5 Performance van Maxim hebben we alle spoken uit spookstad Doel (BE) weggejaagd. Maxim werd in Juli met de meeste stemmen verkozen tot de nieuwe Favoriet van de maand. Maxim was tevens de eerste Belgische winnaar met zijn unieke en vooral luide VW Golf 7.5 GTI. Op Instagram heeft Maxim een eigen account voor deze auto onder de naam @loud_blue_gti.

We reisden af naar spookstad Doel om zijn top auto te bekijken, zijn Award uit te reiken en zijn upgrades te bekijken. Met deze wel unieke locatie hebben we een mooie video kunnen maken en kunnen genieten van het prachtige luide geluid van deze GTI. De upgrades die we benoemd hebben in deze video hebben we op deze pagina voor je opgesomd. Bekijk het zelf en geniet van deze mooie wagen met top upgrades!

De winnaar @loud_blue_gti

Instagram @loud_blue_gti
Automodel VW Golf 7.5 GTI Performance
Vermogen 355pk
Koppel 570Nm

Bekijk de Auto van deze Favoriet in deze video

Upgrades van deze VW Golf 7.5 GTI Performance

Motorische upgrades

Maxim zijn VW Golf 7.5 GTI Performance had standaard niet voldoende pk’s en deed volgens hem nog niet volledig de naam ‘Performance’ waarmaken. Daarom heeft Maxim naar zijn eigen wens enkele upgrades toegevoegd om de GTI om te toveren tot een echte Performance machine. Op de dyno heeft Maxim maar liefst 355pk en 570Nm weten te behalen. Dit resultaat heeft hij weten te behalen met enkele motorische upgrades, welke we hieronder voor je hebben opgesomd.

Intake upgrade

De originele intake van de 2.0 TSI motor uit de GTI is vervaardigd uit plastic en is op een dusdanige manier gebouwd om zo min mogelijk geluid van de turbo hoorbaar te maken. Iets wat je dus niet wil met een performance auto als je het ons vraagt. Maxim heeft daarom als eerste zijn intake onder handen genomen. De standaard plastic intake heeft plaatsgemaakt voor de prachtige carbon fiber air intake van Eventuri. Deze intake ziet er niet enkel een stuk mooier en sportiever uit, maar ook maakt deze intake het mogelijk om flink wat extra lucht aan te zuigen richting turbo.

Eventuri Air intake kit - VW Golf 7.5 GTI Performance

Door de bouwwijze van de intake is het aanzuiggeluid van de turbo een stuk luider te horen wat het optrekken met de auto heel wat sportiever laat klinken. Om zo veel mogelijk verse lucht richting de intake te geleiden, zit er bij de Eventuri intake ook een luchtgeleiding die de rijwind van achter de grille richting de intake leidt.

Eventuri air scoop - air baffle - Carbon Fiber intake - VW Golf 7 GTI Performance - 24TUNED

Standaard wordt er bij de Eventuri intake enkel de complete intake geleverd om aan te sluiten op de originele turbo inlet met turbo slang. Velen zijn van mening dat dit niet heel mooi uitziet bij zo een pronkstuk van een intake. Vandaar dat Maxim de originele slang heeft vervangen met een rode siliconen intake slang van Racingline. Deze slang heeft een vloeiendere vorm en zorgt voor minder interne wervelingen, waardoor de intake lucht nog sneller richting turbo kan stromen.

RacingLine intake hose - rood - VW Golf 7 GTI Performance facelift - 24TUNED

Na de siliconen intake hose is ook de originele kunststoffen turbo inlet vervangen voor een high flow turbo inlet van Ramair. Deze turbo inlet maakt het intake geluid van de turbo nog mooier en luider. Maar niet enkel het geluid is een voordeel, maar ook de extra winst in vermogen en de verbeterde gasresponse.

Ramair High Flow Turbo Inlet - VW Golf 7.5 GTI Performance - 24TUNED

De originele turbo inlet loopt namelijk van breed naar heel smal om zo het turbogeluid te dempen. Hierdoor kan er minder lucht richting turbo aangevoerd worden. Door de originele turbo inlet te vervangen voor een high flow turbo inlet, kan er een stuk meer lucht aangevoerd worden. Een kleine upgrade die ook redelijk eenvoudig te monteren is en een hoop voordelen levert.

Blow Off Valve

Maxim houdt wel van een sportief geluid bij de auto en dat komt niet alleen door een andere uitlaat. Ook onder de motorkap moet het geluid naar zijn smaak zijn. Niet alleen de intake upgrades zorgen hiervoor, maar ook de gemonteerde Blow Off Valve. Onder de motorkap heeft hij een Forge Motorsport Blow Off Valve gemonteerd. Dit is een atmosferische afblaasklep die de overdruk van de turbo afblaast onder het motorruim. Deze zorgt voor het typische pfsshhhhh geluid bij het overschakelen of loslaten van het gaspedaal.

Niet alleen het geluid is een voordeel van deze upgrade klep, maar ook de betrouwbaarheid van de klep is een groot voordeel. Deze blow off valve is namelijk beter in staat om de turbodruk vast te houden bij hoge turbodrukken (boost). De originele klep is een diverter valve welke is vervaardigd uit een zwak rubberen membraan. Dit rubberen membraan wil nogal snel scheuren (vooral bij getunede motoren), waardoor er turbodruk gaat lekken en je dus vermogen zal verliezen. Door een betrouwbare en kwalitatieve klep te monteren zoals de Forge Motorsport BOV, kun je dit soort problemen voorkomen.

Uitlaat upgrades

De Instagram naam van de auto van Maxim zou nooit @loud_blue_gti zijn als hij deze naam niet waar zo kunnen maken. Daarom heeft hij uiteraard zijn volledige uitlaattraject onder handen genomen. Zo heeft hij een decat downpipe gemonteerd en een volledig custom uitlaatsysteem met klep. Een decat downpipe is een downpipe zonder katalysator, waardoor je de laagst mogelijke weerstand hebt in het uitlaatdeel direct na de turbo. Dit zorgt voor een luid geluid met subtiele pops & bangs, maar zorgt er ook voor dat de turbo sneller kan opspoelen, waardoor je vermogen zal toenemen.

Decat downpipe - 3 inch - VW Golf 7.5 GTI Performance - 24TUNED

Na de downpipe zit dus een custom uitlaat met klep, die het mogelijk maakt om te kiezen tussen een gedempte uitlaat en een compleet open uitlaat (ongedempt). Het geluid van de combinatie van de downpipe en uitlaat zorgt voor een zeer sportief geluid dat nooit gaat vervelen. De uitlaat is afgewerkt met RVS sierstukken die mooi in de diffuser passen. Maxim heeft zijn standaard diffuser vervangen voor een TCR diffuser, omdat hij deze een stuk sportiever vindt uitzien.

Custom uitlaat met klep - VW Golf 7.5 GTI Performance - TCR diffuser - 24TUNED

Schroefset

Deze GTI is verlaagd met een schroefset van ST Suspensions. Deze schroefset maakt het mogelijk om de hoogte naar wens in te stellen en Maxim heeft hem mooi laag ingesteld, waardoor de wielkasten mooi gevuld worden met de sportieve velgen. We hebben een rondje met de auto meegereden en het was bizar om te ervaren hoe strak de auto in de bochten ligt met deze schroefset. Met hoge snelheden door een bocht rijden is geen enkel probleem en je voelt hoe direct het onderstel reageert.

ST Suspensions schroefset - VW Golf 7.5 GTI Performance - 24TUNED

Velgen

Het wordt wel eens gezegd dat schoenen de man maken. Dat is bij auto’s niet anders. Deze set Rotiform BLQ-C velgen zorgen voor een mooie sportieve uitstraling bij deze GTI. De Rotiform velgen hebben een centerlock design, waarmee je nog meer dat performance gevoel krijgt. Het stealth black geeft de velgen een mooie uitstraling en zorgen voor een mooie kleurencombi met het donker blauwe metallic van de auto. Om deze prachtige velgen zit een setje Michelin Pilot Sport 4 banden getrokken. Deze leveren voldoende grip om met geen tot nauwelijks wheel spin op te trekken met het extra vermogen dat deze auto heeft.

Rotiform BLQ-C velgen - VW Golf 7.5 GTI Performance - 24TUNED

Oettinger dakspoiler

Als we dan naar de achterkant gaan kijken van de auto valt er op dat de auto onder andere de uitlaat niet meer origineel heeft, evenals de achterlichten. Wat de achterkant compleet maakt en een sportief uiterlijk geeft is de Oettinger dakspoiler. Deze spoiler is voorzien van een laag carbon fiber en geeft een mooi accent aan de auto. Ook is de Oettinger een van de weinige aftermarket spoilers die daadwerkelijk in een windtunnel ontwikkeld is. Deze spoiler ziet er dus niet enkel mooi uit, maar heeft ook een echte technische functie (meer downforce).

Oettinger dakspoiler - spoiler - Carbon Fiber - VW Golf 7 GTI Performance - 24TUNED

Wiper delete

Om de achterkant nog mooier te maken en om gewicht te besparen, heeft Maxim de achterste ruitenwisser verwijderd. Dit heeft hij gedaan met de RacingLine wiper delete. Deze wiper delete kit maakt het mogelijk om de originele ruitenwisser te verwijderen en het gaat in het glas af te dichten met een zwart aluminium afdekkapje dat subtiel voorzien is van het RacingLine logo.

RacingLine rear Wiper delete - VW Golf 7 GTI Performance facelift - 24TUNED

Track vents

Bij de achterramen van de auto zijn er track vents gemonteerd. Deze kappen geven de auto een speciaal en sportief uiterlijk. De track vents zijn wel enkel show vents, anders moesten de achterste raampjes eruit. Iets wat je niet wil als je dagelijks met de auto rijdt. Vooral door de regen zou dat niet heel prettig zijn. Hoe dan ook ziet het er wel uniek uit en geeft het een mooi uiterlijk aan de auto. De track vents zijn afgewerkt in hoogglans zwarte lak.

Track vents - VW Golf 7 GTI Performance - 24TUNED

Interieur

Ook aan de binnenkant van de auto is niet alles meer origineel gebleven. Om hier het performance thema door te trekken, heeft Maxim een sportstuur gemonteerd dat vervaardigd is uit carbon fiber. Dit is niet zomaar een sportstuur, maar een sportstuur met een geïntegreerde display en shift lights.

Carbon Fiber stuur - VW Golf 7 GTI - Racing - 24TUNED

Op de display kun je diverse data zien over de motor en er zit zelfs een geïntegreerde 0-100 meter en laptimer in. Ook de DSG-pook is voorzien van een carbon fiber versie.

0-100 timer - Carbon Fiber sportstuur - 24TUNED - VW Golf 7 GTI

Om het schakelen tijdens sportief rijden een stuk makkelijker te maken, maar ook omdat het er een stuk sportiever uitziet, heeft Maxim ook rode aluminium schakelflippers (shift paddles) gemonteerd.

DSG Shift Paddles - VW Golf 7 GTI Performance - 24TUNED

Chiptuning

Om alle upgrades goed tot zijn recht te laten komen, is de auto uiteraard voorzien van een volledige remap die op maat is gemaakt voor deze auto. Dit met behulp van een dyno. Na het afstellen is er met een Stage 2 tune een mooi resultaat behaald van 355pk en 570Nm.

Stage 2 tuning - VW Golf 7.5 GTI Performance - Racing - Doel Belgium - 24TUNED

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Marien welke andere upgrades hij, naast deze lijst van top upgrades, op het verlanglijstje heeft staan. Hij gaf aan dat in de toekomst er wellicht een nieuwe spoiler van Oettinger op de auto gaat komen, aangezien de huidige spoiler toch wat beschadigingen aan het aangebrachte carbon had. Benieuwd naar alle toekomstige upgrades van deze Volkswagen Golf 7.5 GTI Performance? Houd deze mooie wagen zeer zeker in de gaten door Maxim te volgen via zijn Instagramaccount (klik hier).

loud_blue_gti award 24TUNED

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @loud_blue_gti, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (juni 2022) bekijken? Klik hier.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord