Favoriet van de maand

Favoriet van April 2022: @artic_rs3 (Audi RS3 8V)

audi rs3 8v winnaar favoriet van de maand 24tuned

Het is tijd voor een feestje! De mooie Audi RS3 8V van Rob is betiteld tot Favoriet van de Maand! Op Instagram bekend als @artic_rs3, maar nu ook als Favoriet van de maand april 2022. Op onze Instagram spelen we iedere week de contest ‘Favoriet van de maand’ waarbij jullie stemmen op jullie favoriete auto’s. De auto met de meeste stemmen van de maand wint de exclusieve 24TUNED Favoriet van de maand Award. De gelukkige winnaar met de meeste stemmen van april 2022 was Rob, ook wel bekend als @artic_rs3. Wij gingen langs om deze top auto te bekijken, zijn Award uit te reiken en zijn upgrades te bekijken. Bekijk het hieronder.

De winnaar @artic_rs3

Instagram  artic_rs3
Model  Audi RS3 8V Pre-facelift
Vermogen 445pk
Koppel  645nM

Bekijk de Auto van deze Favoriet in deze video

Upgrades van deze Audi RS3 8V

Wrap

Een van de meest opvallende upgrades van de auto van Rob is toch wel de wrap. Deze kleur zie je niet heel vaak langskomen op de weg. Dat is dan ook waarom heel wat mensen nog eens goed met de ogen knipperen als ze deze mooie Audi RS3 zien langsrijden. De groenige metallic kleur heeft een speciaal effect in het licht en steelt hiermee volledig de show. De wrapfolie is van het welbekende kwaliteitsmerk Avery en heeft de benaming ‘Satin Cool Teal’. Rob heeft deze wrap volledig zelf aangebracht. Onder deze unieke wrap schuilt een metallic zwarte lak. Met de wrap valt de auto niet alleen op, maar is de lak ook nog eens goed beschermd.

Audi RS3 8v pre-facelift upgrades 24tuned

Intercooler

Achter de honinggraat grille van de RS3 zie je een mooie grote intercooler zitten van Forge Motorsport. Deze heeft als doel om de samengeperste turbodruk af te koelen, zodat je meer vermogen krijgt. Deze intercooler heeft tot wel 55% meer koeloppervlak ten opzichte van de originele intercooler en 94% meer volume. Deze intercooler wordt eenvoudig aangesloten op de originele intercooler slangen. Deze intercooler is een ideale upgrade voor meer vermogen en koppel en is ideaal in combinatie met Stage 1 tuning en hoger. Bij sommige stage 1 tuning upgrades zie je vaak al dat de originele intercooler van de RS3 het vaak al lastig krijgt om de inlaattemperatuur laag te houden. Het inbouwen is wel even wat werk, maar dat mag de pret niet drukken. Het levert niet alleen meer vermogen en koppel op, maar zorgt ook nog eens voor mooie looks achter de grille.

intercooler forge motorsport audi rs3 8v

HPFP Upgrade

Om de motor voldoende brandstof te kunnen leveren na de tuning, is het ideaal om je brandstofpomp up te graden. Rob heeft dit gedaan door de Autotech upgrade HPFP kit te monteren in zijn originele brandstofpomp. Met deze set van Autotech vervang je de interne delen van de originele brandstofpomp voor een kwalitatievere plunjer die een hogere druk zal leveren. Deze upgrade zorgt ervoor dat je een hogere flow ratio krijgt van 50%. Dit houdt in dat je een extra 10 bar breandstofdruk kunt realiseren op de fuel rail.

Deze HPFP upgrade is aan te bevelen bij stage 2 tuning of hoger.

HPFP Upgrade autotech

Verlagingsveren

De Audi RS3 is van origine al een sportieve auto, maar door de 4-wielaandrijving staat hij standaard toch soms wat te hoog op de wielen voor sommigen. Een eenvoudige upgrade die het rijkarakter en het uiterlijk van de auto een stuk sportiever maakt, is het monteren van verlagingsveren. De auto van Rob is voorzien van een set verlagingsveren van Cobra Suspensions. Hiermee worden de wielkasten van de auto netjes gevuld en ligt de auto mooi laag bij de grond. Ondanks dat de auto lager ligt, behoud je het rijcomfort. Enkel bij drempeltjes is het soms wat oppassen geblazen. Maar wie mooi wil zijn moet soms… 😉

verlagingsveren cobra suspension audi rs3 8v

Intake upgrade

Om de 5-cilinder 2.5TFSI motor van voldoende lucht te voorzien, is er een 89mm aluminium intake pipe van HF-Series gemonteerd. Deze zit aangesloten met siliconen slangen, wat een sportief uiterlijk geeft onder de motorkap. Daarnaast zorgt het ook voor een sportiever en luider aanzuiggeluid bij het optrekken. Deze intake pipe van HF-Series heeft als grote voordeel dat de flow een stuk hoger ligt dan bij de originele intake buis. Dit heeft als grote voordeel dat er meer lucht richting de turbo aangezogen kan worden, wat weer resulteert in meer vermogen en koppel. Ideaal in combinatie met de andere upgrades en chiptuning.

intake pipe hf-series audi rs3 8v

Downpipe

Bij een sportieve auto hoort ook een sportiever geluid. Dat is dan ook een van de redenen waarom er een Milltek downpipe is gemonteerd in combinatie met de cat bypass pipes van Milltek. Dit geeft een mooie klank. Maar ook wordt er met deze upgrades grote winst geboekt op het gebied van performance. Door deze upgrades kan de turbo sneller opspoelen en de uitlaatgassen afvoeren. Dit komt omdat er nauwelijks nog weerstand is in de downpipe, omdat de uitlaatgassen niet eerst door de katalysatoren ‘geperst’ hoeft te worden door de turbo. Deze lage weerstand in de downpipe heeft als grote voordeel dat je flink wat vermogen en koppel kunt winnen. Rob heeft deze downpipes en cat bypass pipes gemonteerd in combinatie met de originele uitlaat. Zo heeft hij een sportief, maar toch comfortabel geluid weten te bereiken.

milltek downpipe cat bypass pipes illtek

Chiptuning

Met al deze upgrades is het uiteraard verstandig om een custom tune te laten uitvoeren. De Audi RS3 8V van Rob is voorzien van een custom Stage 2 tune, met als resultaat 445pk en 645nM. Niet mis als je het ons vraagt!

audi rs3 8v 24tuned

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Rob welke andere upgrades hij, naast deze lijst van top upgrades, op het verlanglijstje heeft staan. De eerst volgende upgrade wat toch echt op de planning staat, zijn nieuwe velgen. En in de toekomst verwacht hij wellicht nog eens een ander kleurtje aan te brengen op zijn auto. Ook zo benieuwd hoe dit zal gaan uitzien? Houd deze mooie Audi RS3 8V zeer zeker in de gaten door Rob te volgen via zijn Instagramaccount (klik hier).

audi rs3 24tuned prefacelift

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @artic_rs3, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (maart 2022) bekijken? Klik hier.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord