Retourneren

Toch niet zo blij met je bestelling als je had gedacht? Dat is vervelend, maar daar gaan we iets aan doen! Hieronder vind je de vragen die veel gesteld worden door onze klanten met betrekking tot retourneren. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail of Chat gerust met ons. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Bij ons heb je een zichttermijn van 14 dagen. Waar het op neer komt, is dat je 14 dagen rustig over je aankoop mag nadenken. Als het artikel toch geen goede match is, mag je het artikel op eigen kosten, mits deze voldoen aan de retourvoorwaarden, binnen de zichttermijn naar ons retourneren.

Retourvoorwaarden

 • Bij vrijwel alle artikelen die je als particuliere koper koopt geldt een retourtermijn van 14 dagen. De retourtermijn gaat in op de dag dat je het artikel ontvangt.
 • Het artikel dient nog in de originele doos/ productverpakking te zitten.
 • Het artikel dient onbeschadigd te zijn.
 • Het artikel dient ongebruikt en in originele nieuwstaat te zijn. Lees: dit houdt in dat je bijvoorbeeld een uitlaat of air intake gerust van alle kanten kan bekijken, maar je deze niet kunt monteren en ermee rondrijden als je deze nog wilt retourneren. Ander voorbeeld: als je bijvoorbeeld een aanpassing (lees: bijv. gezaagd/bewerkt) aan een hitteschild (een onderdeel van een compleet product) hebt uitgevoerd, kan deze ook niet geretourneerd worden.
 • Het artikel dient compleet te zijn.
 • De volgende artikelen kun je bij ons niet retourneren: validatieverslagen, cadeaubonnen, gepersonaliseerde artikelen (producten die speciaal voor jou/ op maat zijn gemaakt) en verzegelde artikelen.

Na het aanmelden van je retour dient het artikel dat je retourneert binnen 14 dagen bij ons binnen zijn. Zorg er dus voor dat je het direct op de post doet.

Ja. De retourkosten (verzendkosten naar ons) zijn voor eigen rekening.

 1. Meld de retournering altijd eerst aan bij ons per e-mailStuur een mail naar info@24tuned.com met daarin het bestelnummer + de artikelen die je wilt retourneren
 2. Je ontvangt van ons een retourformulier per e-mail.
 3. Vul het retourformulier volledig in en voeg deze toe bij je retourzending. Let op: zonder retourformulier kunnen wij niet herleiden dat het pakket van jou is en zullen we de retour niet verwerken. Zorg er daarom voor dat je dit altijd in het pakket stopt.
 4. Pak het artikel zorgvuldig in. Gebruik de originele verpakking, voldoende opvulmateriaal en eventueel extra opvulmateriaal ter bescherming. Let op: je bent zelf verantwoordelijk om artikelen in goede staat naar ons te retourneren. Beschadigde retouren door bijv. onvoldoende gebruik van opvulmateriaal worden niet (of niet geheel) vergoed. Dit wordt door ons beoordeeld.
 5. Noteer duidelijk het retouradres op de verpakking.
 6. Frankeer de zending voldoende.
 7. Geef het pakket af bij een bezorgpunt (PostNL, DHL, DPD, Bpost). Let ook op: Na het aanmelden van je retour bij ons heb je 14 dagen de tijd om het product terug te sturen naar ons.
 8. Ontvang per afgifte een verzendbewijs en bewaar deze goed. Let op: je bent zelf verantwoordelijk dat de retour (goed) bij ons aankomt. Houd daarom ook in de gaten waar de retour zich bevindt. Bij o.a. hoge aankoopbedragen is het ook aan te raden verzekerd te retourneren.
 9. Op het moment dat wij de retour in goede orde hebben ontvangen en hebben verwerkt, ontvang je van ons een e-mail.

 

LET OP: Wanneer je producten retourneert, willen we je ook verzoeken om handleidingen, stickers, schroeven, de productverpakking en dergelijke mee terug te sturen (in originele staat). Heb je de originele productverpakking of handleiding etc. niet meer in huis? Dan bekijken we de staat van je teruggestuurde product(en) en bepalen aan de hand daarvan wat de waardevermindering is.

Nee. Wij halen retouren niet op. Retouren dien je zelf via een bezorgpartner, bijvoorbeeld via PostNL, op te sturen naar ons. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor zorg te dragen dat de retournering in goede staat bij ons aankomt.

Wij weigeren retouren in sommige gevallen en/of sturen ze terug naar jou. Hierover sturen we je ook een e-mail. De redenen hiervan kunnen zijn:

 • Buiten zichttermijn (14 dagen)
 • Niet voorgemeld
 • Beschadigd
 • Incompleet
 • Zichtbaar gebruikt
 • Buiten retourverzendtermijn (14 dagen na het aanmelden van retour)

Zeker, je mag je altijd bedenken. Laat het ons weten via onze klantenservice en wij handelen het verder af.

We mailen je zodra je retourzending door ons is verwerkt. Meestal is dat binnen 5 werkdagen, nadat je het artikel hebt teruggestuurd.

Wij wachten met de terugbetaling tot wij de artikelen in goede orde hebben ontvangen. De meeste retourzendingen hebben we binnen 5 werkdagen verwerkt, nadat ze teruggestuurd zijn. Hoe snel het geld daarna op je rekening staat, hangt af van je betaalmethode en bank. Bij iDEAL, Klarna en Bancontact is dit in de meeste gevallen 3 werkdagen. Let op: wanneer een bestelling ongefrankeerd wordt geretourneerd, zullen wij de verzendkosten in mindering brengen van het eventueel terug te betalen bedrag.

Afhankelijk van de situatie (besteldatum, het artikel, staat van artikel, et cetera) kan een artikel worden ingeruild. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. Stuur altijd eerst een e-mail naar info@24tuned.com wanneer je een artikel wenst te ruilen. We kijken dan even samen wat we kunnen doen.

De kans dat je een verkeerd artikel ontvangt, is bij ons erg laag. Wij voeren zorgvuldig een tweede controle uit bij alle bestellingen die worden verzonden. Desalniettemin blijft het mensenwerk en kan het incidenteel voorkomen dat je een verkeerd artikel hebt ontvangen. Neem hierover contact met ons op en we lossen dit zo snel mogelijk voor je op. Wanneer je een verkeerd product hebt ontvangen, nemen wij de verzendkosten van retournering voor eigen rekening.