BULL-X

Bull-X maakt sinds 1996 RVS sportuitlaten van zeer hoge kwaliteit. De uitlaatsystemen zijn vervaardigd uit hoogwaardig T304 RVS, waardoor deze een lange levensduur hebben. Mede door het ontwerp, de gebruikte technieken en de gebruikte materialen wordt er een diep en sportief geluid verkregen. Alle uitlaatsystemen en uitlaatonderdelen van Bull-X worden met de hand vervaardigd in Duitsland. Bijna alle producten van Bull-X zijn voorzien van een Europese goedkeuring, ook wel bekend als een ECE-certificering, waardoor deze geschikt zijn voor gebruik op de openbare weg. Voor Belgische klanten kan er voor de meeste sportuitlaten en downpipes van Bull-X een validatieverslag meegeleverd worden, zodat je eenvoudig door de autokeuring komt. Enkel 24TUNED heeft het recht om deze te leveren. De producten van Bull-X voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en zijn ontworpen om het vermogen en koppel van de auto maximaal te verhogen.

Bull-X Logo
Uitlaatsysteem bullx golf 6

SPORTUITLATEN

UITLAATSIERSTUKKEN

DOWNPIPES

losse onderdelen bullx

LOSSE ONDERDELEN

24TUNED is Exclusief distributeur van BULL-X in de Benelux

Bijna alle BULL-X uitlaten leveren wij als enige wereldwijd met het benodigde validatieverslag voor de autokeuring aan onze Belgische klanten. Let op: enkel 24TUNED heeft het recht om dit document te leveren. 

Bestverkochte artikelen van Bull-X

RVS Sportuitlaten

Een Bull-X RVS sportuitlaat is te herkennen aan de zeer nauwkeurige afwerking en bouwkwaliteit. De middendemper en de sporteinddemper van Bull-X is te herkennen aan het Bull-X logo en het gepolijste oppervlak. Bull-X kent twee soorten sportuitlaten, namelijk de reguliere 3″ (76mm) sportuitlaten en de EGO-X klepgestuurde sportuitlaten van 3″ of 3,5″ (89mm). De EGO-X RVS uitlaten van Bull-X zijn voorzien van een klep die open of dicht geschakeld kan worden middels een schakelaar, afstandsbediening of CAN-bus controler. De CAN-bus controler wordt ook wel de Bull-X Tronic genoemd. Hiermee is het mogelijk om de bediening van de vacuumgestuurde klep van de uitlaat te laten verlopen via de rijdersprofielen van de auto. Deze klepsturing is zowel verkrijgbaar in een ‘Race’ uitvoering, als in een ECE-goedgekeurde uitvoering.

Downpipes

Een RVS Downpipe van Bull-X is met de hand vervaardigd en TIG-gelast. Net als de sportuitlaten van Bull-X, zijn ook de downpipes van uitmuntende kwaliteit. Deze downpipes kunnen besteld worden met diverse soorten sportkatalysatoren of als decat (downpipe zonder katalysator). De downpipes van Bull-X worden ontwikkeld om een maximale doorstroming van de uitlaatgassen te kunnen realiseren (optimale flow). Dit wordt onder andere gedaan door tijdens de ontwikkeling van een downpipe gebruik te maken van een dyne (vermogensbank), maar ook van flow-metingen. Deze flowmetingen geven aan hoeveel lucht door de downpipe kan stromen. Bijna alle downpipes van Bull-X zijn geschikt om aan te sluiten op een 3″ sportuitlaat. Een Bull-X downpipe heeft een uitstekende pasvorm, doordat deze dezelfde bevestigingspunten gebruikt als origineel.

Uitlaatsierstukken

Bull-X produceert diverse uitlaatsierstukken (eindtips) voor hun sportuitlaten. De uitlaatsierstukken zijn leverbaar in diverse diameters en materialen. De meest gangbare diameters zijn 89mm, 101mm en 114mm. Deze zijn leverbaar in o.a. Carbon Fiber, titanium en RVS. Ook zijn deze eindtips leverbaar in diverse vormen, namelijk: Rond, rond met een scherpe rand, rond met een schuine rand, ovaal en in Y-vorm. De uitlaatsierstukken van Bull-X zijn zeer eenvoudig te monteren, doordat deze gebruikmaken van het kogelkopprincipe. Dit houdt in dat de uitlaatsierstukken altijd recht gemonteerd kunnen worden. De sierstukken zijn in alle richtingen te verstellen.