PIPERCROSS

Al meer dan 35 jaar streeft Pipercross ernaar om de beste luchtfilters (sportluchtfilters/paneelfilters) in de markt te ontwikkelen en produceren. Zowel op het gebied van performance als op het gebied van filtereigenschappen. Pipercross heeft hiervoor een eigen filtermateriaal ontwikkelt dat bestaat uit diverse lagen filterschuim. Dit heeft als grote voordeel dat de lucht die door de filter stroomt beter gefilterd kan worden en een hoger volume lucht door kan laten dan reguliere luchtfilters.

De luchtfilters worden geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van enkel de meeste kwalitatieve materialen die lokaal worden verkregen. De luchtfilters worden allen met de hand vervaardigd in een stapsgewijs proces. Hierdoor kan de hoogste kwaliteit bereikt worden in iedere stap van het proces.

Doordat er meerdere lagen filtermateriaal gebruikt wordt in de luchtfilters, worden in iedere laag van de luchtfilter verschillende groottes van deeltjes gefilterd. Hierdoor stroomt er enkel schone gefilterde lucht naar de motor. Door de open structuur van het schuim kan er heel wat meer lucht door de filter stromen dan de originele luchtfilter of sommige andere sportluchtfilters van andere fabrikanten.

Pipercross logo nieuw

Dit zijn de performance parts van Pipercross

pipercross shop filters

LUCHTFILTERS

filter cleaner pipercross

FILTERREINIGING

Pipercross filters op voorraad bij 24TUNED

De luchtfilters van Pipercross kunnen wij altijd direct vanuit onze eigen voorraad leveren. Van ieder merk en model dat op onze website aangeboden wordt, hebben wij een ruime voorraad. Zo kun jij snel genieten van een betere luchtfilter en verbeterde prestaties. Heb je hulp nodig of vragen? Neem gerust contact op met onze productspecialisten via onze klantenservice.

Bestverkochte artikelen van Pipercross

Pipercross ontwikkeld in de racerij

De schuimfilters van Pipercross zijn het resultaat van jarenlange kennis en ervaring en het samenwerken met diverse race teams. Ook beschikt zij over een eigen laboratorium met testapparatuur. Hier wordt onder andere de doorstroming van lucht door de luchtfilter gemeten, maar ook het gedrag van de filter bij hoge drukken. Op deze manier is Pipercross in staat om een aftermarket sportluchtfilter te maken dat voldoet (of vaak zelfs beter is) dan de OEM-standaarden. Hierdoor verlies je nooit de fabrieksgarantie van de auto door het monteren van een andere luchtfilter.

Uitstekende pasvorm

De Pipercross sportluchtfilters hebben een zeer goede pasvorm en er zijn geen aanpassingen nodig aan de auto om de luchtfilter te kunnen monteren. Het vervangen van de luchtfilter voor een Pipercross luchtfilter is een zeer eenvoudige upgrade, welke vaak meer dan 30% doorstroming van lucht kan realiseren.

Pipercross sportluchtfilters

Een greep uit het assortiment:

  • Sportluchtfilters
  • Paneelfilters (ter vervanging van OEM lucht filter)
  • Intake upgrades voor specifieke auto’s
  • Conische sportluchtfilters
  • Ronde sportluchtfilters
  • Filter socks
  • Carburateur en gasklep luchtfilters
  • Universele luchtfilters

De ronde en conische luchtfilters zijn onder andere leverbaar met:

  • Sportluchtfilter met aluminium nek
  • Sportluchtfilter met rubberen nek

Levenslange garantie en uitwasbaar

Een van de grootste voordelen van de Pipercross luchtfilters is dat deze geleverd worden met levenslange garantie. Ook zijn de luchtfilters eenvoudig uit te wassen met een speciaal reinigingsmiddel. Na het uitwassen en laten drogen is de luchtfilter weer klaar voor gebruik.