HF Series

HF-Series is een Duitse fabrikant van hoogwaardige onderdelen die allen te maken hebben met het optimaliseren van de doorstroming van lucht of vloeistoffen naar de motor. Denk hierbij aan cold air intakes, intercoolers, druk- en aanzuigbuizen, maar ook aan luchtfilters. Daarnaast ontwikkelt HF-Series ook onderdelen voor het optimaliseren van de turbo, zoals turbo inlets en turbo outlets (turbo muffler deletes), aangepaste diverter valve behuizingen en PCV upgrades. HF Series ontwikkelt alle onderdelen op een dusdanige manier dat er zoveel mogelijk vermogen behaald kan worden door het plaatsen van hun onderdelen. Voor het ontwikkelen van deze onderdelen, worden onder andere flow simulaties uitgevoerd om zo de optimale doorstroming van lucht te kunnen behalen. De bekendere intakes van HF-Series zijn de Gen. 2 en de Gen. 3 carbon fiber air intakes voor auto’s uit de VW-Audigroep.

HF-Series logo wit rood
HF-series aanzuigbuis

DRUK- & AANZUIGBUIZEN

HF-series turbo inlet en outlet

TURBO IN- & OUTLETS

Intercooler HF-series

INTERCOOLERS

Luchtfilters HF-series

GESLOTEN INTAKES

HFseries open cold air intakes

OPEN AIR INTAKES

HFSeries motor hardware

MOTOR HARDWARE

24TUNED is Exclusief distributeur van HF Series in de Benelux

Als distributeur van HF-Series binnen de Benelux, levert 24TUNED alle producten van HF-Series zeer snel. Heb je een vraag over een HF-series artikel? Neem dan contact op met onze productspecialisten. HF-series shop je eenvoudig bij 24TUNED. 

Bestverkochte artikelen van HF-series

HF-Series Aluminium Hitteschild voor 1.8-2.0TSI/TFSI

Oorspronkelijke prijs was: 35,-.Huidige prijs is: 17,50.

Cold air intakes en carbon fiber intakes

HF-Series staat onder andere bekend om de kwalitatieve cold air intakes. Hf-Series ontwikkelt zowel open als gesloten air intakes. De gesloten variant is meestal vervaardig uit carbon fiber. Daarnaast maakt HF-Series ook vervangingsfilters voor het optimaliseren van de originele luchtfilterbox. Dit doen zij veelal in samenwerking met Pipercross. Bij de cold air intakes worden ook aluminium aanzuigbuizen geleverd. Deze zijn veelal leverbaar in diverse afwerkingen, zoals: gepolijst aluminium, zwart gepoederlakt aluminium en carbon fiber. Ook deze air intake upgrades worden allemaal vervaardigd op een dusdanige manier dat er een maximaal te behalen vermogen te realiseren is. Dit wordt gedaan door diverse metingen tijdens de ontwikkeling. Zo wordt onder andere de temperatuur en de luchtstroom gemeten.

Intercoolers

De intercoolers van HF-Series worden allen met de hand vervaardigd en zorgen ervoor dat de inlaatlucht na de turbo zo efficiënt mogelijk gekoeld wordt. HF-series ontwikkelt zowel intercoolers die koelen door de rijwind, maar biedt ook intercoolers aan die watergekoeld zijn. Bijvoorbeeld voor de A45 AMG en voor diverse BMW-modellen. Ook de intercoolers van HF-Series worden ontwikkeld op een dusdanige manier dat deze zo goed mogelijk presteren. Dit wordt gedaan met temperatuurmetingen (voor en na de intercooler), beelden van een hittecamera, flowmetingen en vermogensmetingen op de rollenbank (dyn0). De intercoolers van HF-Series zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en zijn voorzien van kwalitatieve koelkernen. Bij sommige intercoolers kan er gekozen worden voor diverse varianten koelkern, bijv. bar & Plate, tube & fin etc. In de meeste gevallen heeft HF-series zelf gekozen voor de beste koelkern voor de toepassing voor trackdays en straatgebruik.

Motor hardware

Ook motor hardware is zeer belangrijk bij het optimaliseren van turbo-motoren. Hiervoor ontwikkelt HF-Series onder andere olie catch can systemen, PCV fixes, geoptimaliseerde behuizingen voor de diverter valve, maar ook turbo inlets en turbo outlets. Dit allemaal voor een optimale doorstroming en prestatie van de inlaatlucht vanaf en vanuit de turbo.

Druk- en aanzuigbuizen

In je inlaattraject wil je zo min mogelijk drukverlies hebben en een zo hoog mogelijke doorstroming van inlaatlucht. Vaak laten de originele druk- en aanzuigbuizen van de auto niet voldoende lucht door om meer vermogen te kunnen behalen. Een ander nadeel van originele buizen is dat deze vaak van kunststof of rubber zijn, waardoor deze een kortere levensduur hebben. Door drukverlies zal de auto dan minder goed gaan presteren en vermogen verliezen. Na chiptuning en of stage 2 tuning kan dit erg vervelend zijn. De oplossing hiervoor zijnd e druk- een aanzuigbuizen van HF-Series. Deze zijn vervaardigd uit aluminium, waardoor deze ervoor zorgen dat er geen drukverlies zal optreden. Ook zijn deze goed geschikt voor auto’s met hoge vermogens en hebben deze buizen vaak een grotere diameter en doorstroming ten opzichte van origineel.