Favoriet van de maand

Favoriet van Maart 2022: @mh_7.5r

VW Golf 7.5r winnaar favoriet van de maand maart 2022

Daar issie dan! De mooie VW Golf 7.5 R van Mitchell. Op Instagram bekend als @mh_7.5r, maar nu ook als Favoriet van de maand Maart 2022. Op onze Instagram spelen we iedere week de contest ‘Favoriet van de maand’ waarbij jullie stemmen op jullie favoriete auto’s. De auto met de meeste stemmen van de maand wint de exclusieve 24TUNED Favoriet van de maand Award. De gelukkige winnaar met de meeste stemmen van maart 2022 was Mitchel, ook wel bekend als @mh_7.5r. Wij gingen langs om deze top auto te bekijken, zijn Award uit te reiken en zijn upgrades te bekijken. Bekijk het hieronder.

De winnaar @mh_7.5r

Instagram @mh_7.5r
Model MK7.5 R
Vermogen  310pk
Koppel  400Nm

Bekijk de Auto van deze Favoriet in deze video

Upgrades van deze VW Golf 7.5 R

Tijdens de opnames van deze video, had Mitchell al heel wat mooie upgrades gemonteerd op zijn VW Golf Mk. 7.5R. Vlak na de opnames heeft Mitchell nog enkele RacingLine upgrades gemonteerd en de auto laten chiptuner naar stage 2. Hierdoor is er flink wat vermogen en koppel bij gekomen. Bekijk hieronder een aantal upgrades aan deze auto.

EGO-X 3,5 inch RVS sportuitlaat met klep

Eén van de upgrades die Mitchell telkens weer een brede glimlach op zijn gezicht tovert, is de EGO-X 3,5 cat-back uitlaat met klep. Een waar kunstwerk met een prachtige klank. Deze mooie uitlaat heeft hij samengesteld in de uitvoering met carbon fiber uitlaatsierstukken en een klepbediening middels een afstandsbediening. Op deze manier kan hij eenvoudig de vacuümgestuurde klep openen of sluiten. Dat voorkomt weer ruzie met de buren in de ochtend 😀

.EGO-X uitlaatsysteem VW Golf 7.5R

Bull-X EGO downpipe

Een ander onderdeel van het uitlaatsysteem dat Mitchell heeft aangepakt, is de downpipe. Deze heeft hij vervangen voor een Bull-X EGO-downpipe. De Bull-X EGO downpipe sluit naadloos aan op de EGO-X uitlaat. Deze downpipe is optioneel voorzien van integraalisolatie. Mitchell heeft gekozen om deze downpipe te voorzien van een 100-cels sportkatalysator. Volgens Michthell heeft hij zo de perfecte sound weten te behalen voor zijn Golf 7.5R. De EGO downpipe is een kwalitatieve, met de hand vervaardigde, downpipe met een zeer grote bocht direct na de turbo. Deze bocht is gemaakt uit 1 stuk gegoten rvs. Deze bocht is het resultaat van een uitvoerige onderzoek naar de best mogelijke doorstroming van de uitlaatgassen.

EGO downpipe Bull-X VW Golf 7 R

Wagner Tuning Intercooler

Om de 7.5R zo goed mogelijk voor te bereiden op de chiptuning en het vermogen en koppel een extra ‘boost’ te geven, heeft Mitchell ook een upgrade intercooler van Wagner Tuning gemonteerd. Deze intercooler koelt de inlaatlucht een stuk beter dan de originele intercooler, waarmee je flink wat vermogenswinst kunt verwachten. Vaak scheelt een dergelijke intercooler op de Golf 7.5R al snel 15 tot 25pk. De intercooler is compleet geleverd inclusief upgrade siliconen slangen.

Wagner Tuning intercooler VW Golf 7.5R

Motorische upgrades

Omdat Mitchell een mooie Stage 2 tuning wil gaan laten uitvoeren, heeft hij ook gekozen voor enkele andere motorische upgrades. Zo heeft hij een GFB DV+ upgrade diverter valve geplaatst. Dit is de speciale versie die ontwikkeld is voor de IS38 turbo die onder andere terug te vinden is op de Golf 7 R. Deze diverter valve zorgt voor een betrouwbare werking van het recirculeren van overdruk in de turbo.

GFB DV+ VW Golf 7.5R

Verder heeft Mitchell al een RacingLine R600 Ultimate intake pakket aangeschaft, samen met een catch can systeem en een carbon fiber deksel voor de R600 intake. Het RacingLine ultimate pakket bestaat uit de volgende top upgrades: RacingLine R600 Air box en filter, Muffler delete, Turbo Inlet, Siliconen intake hose en RacingLine koelvloeistofslang. Deze upgrades gaat hij spoedig monteren om de auto vervolgens te laten chiptunen.

Een andere upgrade die hij ook heeft uitgevoerd, is het monteren van nieuwe NGK Racing bougies. Deze zijn iets ‘koeler’ en kunnen beter tegen hoge belastingen van de motor.

Om de haldex minder hard te laten slijten zijn de magnetische haldex bouten van RacingLine gemonteerd. Deze bouten hebben een magnetisch kopje, dat ervoor zorgt dat metaaldeeltjes niet in de olie terecht komen, maar opgevangen worden. Dit zorgt ervoor dat de tandwielen en interne delen minder snel slijten.

Optische aanpassingen

Het oog wil ook wat! Onder dit motto heeft Mitchell de voorbumper laten cleanen. Dit houdt in dat deze volledig strak is en geen kentekenplaathouder of bevestigingsgaten hiervoor meer heeft. Zijn kenteken monteert hij nu eenvoudig door middel van een magneetbevestiging.

VW Golf 7.5R van Mitchell

De voorkant heeft hij verder afgemaakt door booskijkers in de vorm van stickerfolie te plakken op de koplampen en met een Maxton Design front splitter.

Als we vervolgens naar de achterkant kijken, heeft hij een Oettinger dakspoiler gemonteerd, welke hij in dezelfde kleur als de auto heeft laten spuiten.

Samen met een hoogglans zwart gespoten diffuser van Maxton Design en een rear wiper delete van Racingline, maakt dit een hele sportieve uitstraling van de achterkant. De carbon fiber sierstukken van de EGO-X uitlaat maken het plaatje compleet.

Oettinger spoiler VW Golf 7.5R facelift met EGO-X en Maxton Design

Interieur

Ook de binnenkant van de Golf 7.5 R is aangepast. Zo heeft Mitchell onder andere een forged carbon fiber stuur met shift indicators laten maken. Dit prachtige stuur is afgewerkt met alcantara en blauw stiksel. Met de display in het stuur kan Mitchell verschillende gegevens van de auto bekijken en wordt hij op tijd gewaarschuwd wanneer hij het beste kan schakelen. Een ware eye catcher als je het ons vraagt. Aan de achterkant van het stuur zie je nog een setje shift paddles van Racingline. Deze maken het schakelen net iets eenvoudiger tijdens sportieve ritten en het ziet er een stuk sportiever uit.

Forged Carbon Fiber sportstuur VW Mk7 R facelift met shift indicator en alcantara

Verder heeft hij in de auto nog een K-brace gemonteerd achter de achterbank. Dit geeft een sportieve uitstraling aan de auto.

Blauwe K-brace van MH_7.5R

Onderstel en remmen

Niet alleen de motor, het interieur en exterieur zijn aangepakt, ook het onderstel heeft enkele upgrades ondergaan. Zo heeft Mitchell de tunnel braces vervangen voor CNC-vervaardigde tunnel braces van RacingLine.

Ook de originele dogbone is vervangen voor een PowerFlex dogbone. Deze is een stuk stugger dan de originele dogbone. De dogbone is een versnellingsbak/motorsteun die bevestigd zit op je subframe. Door een stuggere versie te monteren krijg je een strakker en directer rijgedrag en minder gebonk op de wielen bij launch control.

De remmen zijn geüpgraded naar EBC gegroefde remschijven in combinatie met EBC Blue Stuff remblokken.

EBC Brakes remschijven VW Golf 7.5R

Voor een optimale uitlijning van de aandrijfas van de Golf 7R, heeft Mitchell ook de propshaft uitlijnset van RacingLine gemonteerd.

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Mitchell welke andere upgrades hij, naast deze lijst van top upgrades, op het verlanglijstje heeft staan. Als je had gedacht dat hij klaar was, dan heb je het goed mis. Sowieso gaat Mitchell de Golf 7.5 R nog verlagen en is hij van plan om andere velgen te monteren. Hij denkt er ook over na om de achterbank te verwijderen om gewicht te besparen en sportiever te kunnen rijden. Binnenkort komt de Stage 2 chiptuning erop en dan is dit wel de droom Golf 7.5R voor Mitchell. Houd deze mooie Golf 7.5R zeer zeker in de gaten door Mitchell te volgen via Instagram (klik hier).

VW Golf Mk7.5 R met Racingline en EGO-X en tuning

Award mh_7.5r

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @mh_7.5r, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (februari 2022) bekijken? Klik hier.

Upgrades van deze VW Golf 7.5R

Anderen bekeken ook

Geef een reactie