Favoriet van de maand

Favoriet van Februari 2022: @dutchmk7.5tcr

favoriet van de maand februari 2022 vw mk7.5 tcr

Op Instagram bekend als @dutchmk7.5tcr, maar nu ook als de 24TUNED Favoriet van de maand Februari 2022. Op onze Instagram spelen we iedere week de contest ‘Favoriet van de maand’ waarbij jullie stemmen op jullie favoriete auto’s. De auto met de meeste stemmen van de maand wint de exclusieve 24TUNED Favoriet van de maand Award. De gelukkige winnaar met de meeste stemmen van februari 2022 was Twan, ook wel bekend als @dutchmk7.5tcr. Normaliter reiken we de award persoonlijk uit en kun je meekijken in de awarduitreikingvideo, maar door omstandigheden is er bij deze winnaar geen video beschikbaar. Bekijk hieronder de ins en outs van deze welverdiende winnaar.

De winnaar @dutchmk7.5tcr

Instagram @dutchmk7.5tcr
Model MK7.5 TCR
Vermogen  394pk
Koppel 530Nm

Upgrades van deze VW Golf 7.5 TCR

De TCR van Twan is van origine al een pareltje, maar heeft ook een aantal performance parts upgrades waarmee de auto nog mooier en sneller is geworden. Bekijk hieronder de upgrades van deze MK7.5 TCR.

Exterieur

Optisch heeft Twan subtiele upgrades uitgevoerd. Een van deze upgrades is het dechromen van  de grille. Deze heeft hij hoogglans zwart gemaakt met behulp van een zwarte folie.

In de spiegels heeft hij dynamische LED knipperlichten gemonteerd. Een leuke gadget die het richting aangeven net wat specialer maakt.

Twan is heel erg zuinig op zijn auto een heeft daarom de hele voorkant van de auto laten voorzien van Xpel PPF. Dit is een transparante folie die de lak beschermt tegen krasjes en steenslag. Ook geeft deze folie een prachtige glans aan de auto.

tcr golf 7.5

Niet alleen de grille is ontdaan van het chrome, maar ook de VW-logo’s zijn hoogglans zwart gemaakt. De achtergrond van het logo is in de kleur van de auto gewrapt (pure grey). Met al deze aanpassingen aan het chrome van de auto, kon Twan het uiteraard niet laten om ook de GTI-logo’s zwart te maken. De zwarte logo’s en de grille zorgen ervoor dat de auto een stuk sportiever uitzien.

volkswagen golf 7.5 tcr

gti logo

gti logo rood

mk7.5 tcr

Motorruim upgrades

Deze Golf 7.5 TCR heeft een RacingLine R600 intake upgrade. Naast de R600 intake zijn de volgende onderdelen ook gemonteerd: RacingLine muffler delete, RacingLine turbo inlet, RacingLine coolant underhose en RacingLine zwarte siliconen intake hose. Samen met dit intake pakket heeft Twan de auto laten chiptunen naar Stage 2, waarmee hij een mooie 394pk en 530Nm heeft weten te bereiken.

r600 intake golf 7.5 tcr

Verder heeft Twan een aantal originele kunststofonderdelen onder het motorruim van zijn VW Golf MK7.5 TCR vervangen naar kwalitatieve duurzame RacingLine upgrades. We hebben het hier over de RacingLine oliepeilstok (dipstick), RacingLine aluminium dop voor de ruitenwisservloeistof en RacingLine koelvloeistofdop. Niet alleen zien deze onderdelen en veel beter uit dan de originele onderdelen, maar zorgen ze ook voor betere afdichting. Deze onderdelen zijn CNC-vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

racingline dipstick, coolant cap, washer cap

Omdat Twan een stage 2 tuning heeft laten uitvoeren, heeft hij er ook voor gekozen om er een betrouwbare GFB performance diverter valve in te monteren. Hiervoor heeft hij de speciale GFB DV+ gemonteerd die voor de IS38 turbo’s is ontwikkeld.

Interieur upgrades

De binnenkant van de auto is ook puur genot om naar te kijken. Zo heeft deze MK7.5 TCR rode voerverlichting, rode schakelflippers en zwarte stuurinleg. Het originele stuur is netjes afgewerkt met rood stiksel en een rode 12 o’clock markering, Alles samen zorgt voor een zeer sportief uiterlijk van het interieur.

mk7.5 tcr interior

Op de sierlijst van het dashboard heeft Twan een subtiel zwart TCR logo aangebracht.

tcr logo

Uitlaatsysteem

Omdat deze TCR een sportief model is, vond Twan dat er ook een sportief geluid bij hoort. Standaard is de TCR redelijk tam, doordat deze meestal een OPF-filter heeft. Daarom heeft Twan de uitlaat aangepast naar een JCE 3” uitlaatsysteem met sportkat en klep.

jce 3 inch uitlaatsysteem met sportkat en klep

Chiptuning

De TCR van Twan is na het monteren van de upgrades voorzien van een Stage 2 Chiptune bij Tuning service Huizen. Hier heeft hij een mooi resultaat weten te behalen van 294pk en 530Nm.

golf 7.5 tcr nardo grey

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @dutchmk7.5tcr, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (januari 2022) bekijken? Klik hier.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord