Favoriet van de maand

Favoriet van Januari 2022: @cuprateca_abt

Cupra Ateca ABT - 24TUNED Winnaar januari 2022

Daar is die dan met enige vertraging! Op Instagram bekend als @cuprateca_abt, maar nu ook als Favoriet van de maand Januari 2022. Op onze Instagram spelen we iedere week de contest ‘Favoriet van de maand’ waarbij jullie stemmen op jullie favoriete auto’s. De auto met de meeste stemmen van de maand wint de exclusieve 24TUNED Favoriet van de maand Award. De gelukkige winnaar van januari 2022 was Patrick, ook wel bekend als @cuprateca_abt.

De winnaar @cuprateca_abt

Instagram @cuprateca_abt
Model Cupra Ateca (ABT)
Vermogen 400 pk
Koppel 500 Nm

Upgrades van deze Cupra Ateca ABT

De Cupra Ateca ABT van @cuprateca_abt heeft een lijst aan mooie upgrades. Bekijk hieronder een aantal upgrades aan deze auto.

ABT Power Tuning module

Patrick heeft bij het aanschaffen van deze auto deze direct aangeschaft met een ABT tune erop. Samen met deze ABT tune, heeft hij ook nog enkele upgrades van ABT laten uitvoeren, maar hierover later meer. Deze ABT Power module zorgt met een externe tuning box ervoor dat de auto 60 pk, 44 kW en 50 Nm extra krijgt. Deze waardes zijn van toepassing met de rest van de auto en motor in originele staat. Deze tuning box is een externe box met kabelboom, die ervoor zorgt dat de originele ECU (motorcomputer) ongewijzigd blijft. Hierdoor kan ABT ook de fabrieksgarantie van de auto blijven garanderen. Deze tuningbox is volgens de standaarden van de VW-groep ontwikkeld, waardoor deze naadloos kunnen samenwerken. De tuningbox van ABT behoort hierdoor onder een van de beste externe chiptuning modules in de markt.

ABT engine controle module chip tuning Cupra Ateca

RacingLine R600 intake upgrades

Omdat Patrick wel van snelheid houdt, heeft hij er ook voor gekozen om een R600 intake te monteren, samen met een RacingLine high flow turbo inlet, RacingLine intake hose en turbo muffler delete. Hierdoor trekt de auto lekker op, is de gasresponse verbeterd en heeft hij er nog wat vermogen bij weten te snoepen. Door het monteren van de R600 intake met bijbehorende upgrades, is het aanzuiggeluid van de turbo een stuk beter te horen wat het een ware sportieve beleving maakt bij het accelereren.

R600 intake upgrade Cupra Ateca ABT

Milltek downpipe

De Cupra Ateca van Patrick is vanaf fabriek voorzien van de ‘beruchte’ OPF filters. Dit zijn een soort katalysators die flink wat uitlaatgeluid weghouden. Dit neemt flink wat van de beleving van de auto weg. Vandaar dat Patrick al snel zijn standaard downpipe verving tegen een decat Milltek downpipe (downpipe zonder katalysator). Hierdoor is het geluid van deze Cupra Ateca een stuk sportiever geworden en is er weer extra vermogen en koppel bijgesnoept.

Milltek downpipe Cupra Ateca ABT - OPF

ABT 20 inch Velgen

Enkel de chiptuning upgrade van ABT was voor Patrick niet genoeg. Vandaar dat hij ook heeft gekozen voor de mooie 20 inch ABT velgen voor de Cupra Ateca. Mede doordat deze velgen groot en open zijn, zorgt dit ervoor dat de sportieve Brembo remmen van de auto mooi naar voren komen. Ook worden de wielkasten mooi gevuld, waardoor het al snel een sportievere SUV is.

Cupra Ateca ABT velgen 21 inch zwart

ABT Verlaging

Om een sportievere uitstraling te krijgen en de velgen nog mooier in de wielkasten te laten vallen, heeft Patrick ook voor de optie gekozen om de Cupra Ateca te verlagen met de ABT sports springs. Hierdoor is de auto verlaagd en rijdt de auto ook strakker.

Cupra Ateca ABT met verlaging en 21 inch velgen

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Patrick welke upgrades hij in de toekomst nog wil gaan uitvoeren. Volgens Patrick is zijn Cupra ABT zijn ultieme versie van hoe de Cupra ABT moet zijn. De eerstvolgende upgrade van Patrick is een nieuwe auto. Hij gaat de overstap maken naar BMW. Wie weet volgen er dan weer mooie upgrades.

Cupra Ateca ABT - 24TUNED

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @cuprateca_abt, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (December 2021) bekijken? Klik hier.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord