Favoriet van de maand

Favoriet van de maand Oktober 2022: VW Golf 7.5 GTI TCR

24TUNED Favoriet van de maand oktober 2022 - VW Golf 7.5 GTI TCR

De grijze VW Golf 7.5 GTI TCR van Cem is de winnaar van onze Favoriet van de maand Contest en is betiteld tot Favoriet van de maand Oktober 2022. Op Instagram heeft Cem een eigen account voor deze auto onder de naam @tcr_zaandam

We reisden af naar Amsterdam om deze prachtige TCR te bekijken, zijn Award uit te reiken en zijn upgrades te bekijken. Hieronder zie je de video en kun je de upgrades lezen van deze mooie VW Golf TCR. Bekijk het zelf en geniet van deze mooie wagen met top upgrades!

De winnaar:

Instagram @tcr_zaandam
Automodel VW Golf 7.5 GTI TCR
Vermogen 410pk
Koppel 568Nm

Bekijk de Auto van deze Favoriet in deze video

Upgrades van deze VW Golf 7.5 GTI TCR

Motorische upgrades

Zoals je in de video en op de foto’s kunt zien en horen is de TCR van Cem niet meer volledig origineel gebleven. Ook Cem heeft het tuning virus te pakken gekregen en is redelijk snel na de aankoop van zijn auto naar de chiptuner gereden en heeft hij enkele upgrades besteld bij 24TUNED. Zo heeft hij diverse upgrades gedaan aan het intake systeem, maar ook aan de uitlaat. Op het moment van de opnames, was de TCR ook voorzien van een Stage 2 chiptune. Dit gecombineerd heeft een resultaat opgeleverd van 410pk en 568Nm. Dit resultaat heeft hij weten te behalen met enkele motorische upgrades, welke we hieronder voor je hebben opgesomd.

Intake upgrade

Cem heeft qua intake gekozen voor een complete upgrade van intake tot aan de turbo. Dit heeft hij gedaan met alle intake upgrades van RacingLine. Te starten met een R600 air intake met schuimen sportluchtfilter. Deze intake vervangt de originele luchtfilterbehuizing en is voorzien van en sportluchtfilter, waardoor de turbo flink wat meer lucht kan aanzuigen. Ideaal dus om meer vermogen te krijgen.

R600 RacingLine air intake

Ook de originele aanzuigbuis heeft hij vervangen voor een siliconen versie van RacingLine. Omdat de auto al voorzien is van diverse rode accenten, heeft Cem ook de intakeslang in de kleur rood gekozen. Deze intake slang heeft als voordeel dat deze een vloeiendere doorstroming biedt voor de intake lucht. Ook is siliconen een sterker alternatief voor de standaard kunststoffen aanzuigslang. En last but not least is het ook een mooie cosmetische upgrade onder de motorkap.

RacingLine intake hose - Rood

Verder heeft Cem ook gekozen voor een upgrade turbo inlet op de turbo. Deze is een stuk groter in diameter ten opzichte van de originele turbo inlet. Niet enkel is hierdoor het aanzuiggeluid van de turbo een stuk beter hoorbaar, maar krijg je ook een betere reactie van het gaspedaal. Ook is de turbo inlet upgrade een mooie upgrade in combinatie met chiptuning, aangezien de turbo zo een stuk eenvoudiger meer lucht richting turbo kan aanzuigen.

RacingLine Turbo inlet

Als finishing touch heeft Cem ook ervoor gekozen om de coolant underhose van RacingLine te monteren. Hierdoor loopt de leiding van de koelvloeistof niet over de intake, maar onder de intake door. Dit geeft een wat strakker uiterlijk onder de motorkap en maakt het vervangen van de luchtfilter uit de R600 een stuk eenvoudiger.

RacingLine intake upgrades VW Golf 7.5 TCR GTI

Downpipe en OPF

Om de turbo beter zijn werk te kunnen laten doen en het uitlaatgeluid te versterken, heeft Cem gekozen om de katalysator te verwijderen uit de downpipe. Hierdoor is het een decat downpipe geworden. Ook wordt de TCR standaard geleverd met een OPF filter. Dit is een extra filter in het uitlaatsysteem bij veel auto’s vanaf 2019/2020. Deze OPF filter zorgt ervoor dat het uitlaatgeluid sterk gedempt wordt en dat de uitstoot voldoet aan de meest recente emissienormen. Om het geluid van de TCR echt goed tot zijn recht te laten komen is er ook een OPF-delete uitgevoerd. Dit zorgt voor een stuk meer beleving tijdens het rijden. Verder heeft de decat downpipe in combinatie met de OPF-delete als voordeel dat de turbo veel minder tegendruk heeft vanuit het uitlaatsysteem. Hierdoor kunnen uitlaatgassen sneller wegstromen en kan de turbo beter opspoelen.

VW Golf 7.5 GTI TCR decat downpipe

Uitlaat

Cem houdt van het sportieve karakter van de auto en hierbij hoort ook een sportief geluid. Hierom is de middendemper van de uitlaat verwijderd en is er een klep geplaatst voor de einddemper. Hierdoor is het mogelijk om te schakelen tussen een resonated einddemper en een volledige non resonated uitlaat. Met de klep open is het geluid van de 2.0 TSI motor goed te horen. In combinatie met de decat downipe hoor je hem dus van ver al goed aankomen. Om de uitlaat een sportiever uiterlijk dan origineel te geven, heeft hij ook carbon fiber uitlaatsierstukken gemonteerd op de originele uitlaatdemper.

VW Golf 7.5 GTI TCR sportuitlaat sierstukken

Exterieur upgrades

Rondom is de auto voorzien van een rode striping. Deze kleur accentueert het TCR thema. De rode streep is rondom aangebracht op de front splitter, side skirts en diffuser.

VW Golf 7.5 TCR rode striping

Verder heeft Cem ook de logo’s voorzien van color inserts. Dit zijn stickers in dezelfde kleur als de auto welke in het logo aangebracht worden. Op deze manier heeft het logo een uiterlijk dat matcht met de prachtige kleur van de TCR.

Chiptuning

De auto is Stage 2 getuned om zo optimaal samen te kunnen werken met de decat downpipe en RacingLine inteke upgrades. Met een mooi resultaat van 410pk en 568 Nm hoeft Cem zich geen zorgen te maken bij wedstrijdjes bij het stoplicht.

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Cem welke andere upgrades hij, naast deze lijst van top upgrades, op het verlanglijstje heeft staan. Hij gaf aan dat in de toekomst wellicht nog extra upgrades gaan komen. Denk hierbij aan een upgrade intercooler en turbo. Benieuwd naar alle toekomstige upgrades van deze Volkswagen Golf 7.5 GTI TCR? Houd dan deze mooie auto zeker in de gaten door Cem te volgen via zijn Instagramaccount (klik hier).

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @tcr_zaandam, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (september 2022) bekijken? Klik hier.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord