Favoriet van de maand

Favoriet van December 2021: @elmo_mk6r

Winnaar van de maand december 2021 - 24TUNED - elmo_mk6R

Daar is die dan! Op Instagram bekend als @elmo_mk6r, maar nu ook als Favoriet van de maand December 2021. Op onze Instagram spelen we iedere week de contest ‘Favoriet van de maand’ waarbij jullie stemmen op jullie favoriete auto’s. De auto met de meeste stemmen van de maand wint de exclusieve 24TUNED Favoriet van de maand Award. De gelukkige winnaar van december 2021 was Jannick met zijn mooie VW Golf 6R, ook wel bekend als @elmo_mk6r.

De winnaar @elmo_mk6r

Instagram @elmo_mk6r
Model VW Golf 6R 
Vermogen 450 pk
Koppel 540 Nm

Bekijk video:

Upgrades van deze VW Golf 6R

De VW Golf 6 R20 van @elmo_mk6r heeft een lijst aan mooie upgrades. Bekijk hieronder een aantal upgrades aan deze auto.

K04 Hybride turbo

Jannick heeft al enkele malen pech gehad met de turbo van zijn auto. Nadat de laatste keer een turbo was stukgelopen, koos hij voor een K04 hybride turbo van TurboSystems. Met deze turbo en nog enkele andere upgrades heeft Jannick een vermogen van 450 pk weten te behalen. De turbo van TurboSystems heeft een groter turbinewiel en is voorzien van dubbele keramische lagers. Dit in combinatie met een zeer goede balancering, zorgt ervoor dat de turbo heel stabiel kan presteren.

Upgrade brandstofpompen

Om de motor van voldoende brandstof te voorzien heeft Jannick er ook voor gekozen om de brandstofpompen van de auto te vervangen voor upgrade brandstofpompen. Zo heeft hij een andere LPFP geplaatst en de HPFP geüpgraded. Ook had hij RS3 injectoren gemonteerd, maar de auto liep hier toch niet heel lekker mee. Vandaar dat Jannick de originele injectoren weer gemonteerd heeft. Dit loopt volgens hem als een zonnetje met de brandstofpomp upgrades en de andere tuning hardware.

Cold Air intake

Omdat een grotere turbo en tuning ook om meer lucht vraagt heeft Jannick een custom intake pipe tot aan de turbo laten lassen. Op deze intake pipe heeft hij een grote schuimen sportluchtfilter van Ramair gemonteerd. Deze heeft dezelfde aansluitdiameter als de intake buis, namelijk 80mm. Door deze intake is er een zeer mooi aanzuiggeluid te horen en wordt de turbo goed gevoed met verse koude lucht. Jannick maakt de filter met een vaste interval schoon met de bijbehorende schoonmaken voor Ramair filters.

Custom air intake met Ramair filter

GFB DV+

Om de extra turbodruk goed vast te kunnen houden en geen last van een lekkende diverter valse te krijgen, heeft Jannick een GFB DV+ gemonteerd. Deze is een stuk betrouwbaarder dan de originele en zorgt ervoor dat er geen turbodruk weglekt. Wel zo handig met de hybride turbo.

GFB DV+ VW Golf 6R gemonteerd

Intercooler

Meer turbodruk en vermogen betekent ook meer hitte. Om de gecomprimeerde inlaatlucht na de turbo extra te koelen, is er gekozen voor een front mount intercooler van Forge Motorsport. Deze is aangesloten met een set siliconen slangen. Deze intercooler koelt de inlaattemperatuur, waardoor je meer vermogen kunt bereiken dan met de originele intercooler. De intercooler zit netjes weggewerkt achter de onderste grille van de bumper. Een echte subtiele eyecatcher.

Forge Motorsport Front mount intercooler - VW Golf 6R

Decat downpipe en rvs uitlaat met klep

Zo een sportieve Golf 6R moet ook sportief klinken. Daarom is er een RVS sportuitlaat met klep gemonteerd. Dit in combinatie met een debat downpipe. Door deze downpipe spoelt de turbo lekker snel op. Een bijkomend voordeel voor de echte petrol heads is dat je er een heerlijke geur van verbrande benzine bij cadeau krijgt.  Door deze uitlaat upgrade heeft de Golf 6R nu een mooi diep en zwaar geluid. Met de grote RVS sierstukken is de achterkant van de auto lekker sportief. De finishing touch aan de achterkant wordt dan gevormd door de Maxton Design center diffusor

RVS Sportuitlaat met klep VW Golf 6R R20

Interne delen van de motor

Omdat Jannick last had van zwevende kleppen, heeft hij de klepveren vervangen voor sterkere titanium klepperen. Hierdoor is het probleem van de zwevende kleppen verholpen.

Ook is er een VIS Motorsport freewheel delete geplaatst, waardoor de balansas verwijderd wordt. Dit heeft als grote voordeel dat de motor sneller op toeren komt en dat er bijna 2,5kg aan massa bij de motor bespaard wordt.

Chiptuning en DSG software

De auto is professioneel gechiptuned bij JD Engineering. Hiermee is het mooie resultaat van 450pk behaald met een koppel van 540 Nm. Om al dat koppel over te brengen op de 4 wielen van de Golf 6R heeft Jannick ook de software van de DSG laten aanpassen. Hiermee sprint de auto binnen no-time weg.

Optische upgrades

Niet alleen is de auto voorzien van performance parts, maar ook van enkele optische upgrades.

Zo is de auto rondom voorzien van Maxton Design sideskirts, diffuser en een spoiler.

Maxton Design spoiler cap - VW Golf 6R - 24TUNED

Aan de voorkant is er een carbon fiber bumperlip gemonteerd van Kerscher design.

Carbon Fiber front spoiler - bumperlip Kerscher Golf 6R

De mooie diepe look van de auto wordt versterkt door de mooi gevulde wielkasten met zwarte Ispiri FFR6 velgen in combinatie met Bridgestone banden.

Voor een sportievere wegligging en het mooie uiterlijk, is er een schroefset gemonteerd die op een zeer mooie hoogte is ingesteld.

Als we dan even naar het interieur kijken dan zien we de prachtige originele kuipstoelen. Daarachter is er een gele rolkooi geplaatst en is de achterbank verwijderd.

Golf 6R OEM kuipstoelen met gele rolkooi - VW Golf 6R elmo-mk6r - 24TUNED

De cockpit is voorzien van een stuur bekleed in alcantara met een geel 12 o’clock mark. Erachter zie je rood geanodiseerde DSG shift paddles.

alacantara stuur met shift paddles VW Golf 6R elmo_mk6r - 24TUNED

Op welke upgrade is @elmo_mk6r het trotst?

We vroegen Jannick naar zijn favoriete upgrade aan zijn auto. Dit was zonder twijfel de hybride K04 turbo. Volgens Jannick is dit zijn favoriete upgrade, omdat deze de ware aard en potentie van de auto naar boven heeft gehaald. Zo veel vermogen uit een 4-cilinder is gewoon schitterend volgens Jannick.

Maxton Design Sideskirts + diffuser VW Golf 6R - 24TUNED

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Jannick welke upgrades hij in de toekomst nog wil gaan uitvoeren. Op het gebied van performance overweegt Jannick nog om de remmen te upgraden.

Optisch gezien wil is hij nog het nadenken over een mooie wrap livery.

24Tuned award december 2021 - elmo_mk6R

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @elmo_mk6r, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

De vorige winnaar (November 2021) bekijken? Klik hier.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord