Favoriet van de maand

Favoriet van November 2021: @dutchblackrocco

Favoriet van de maand November @dutchblackrocco

Ladies and gentlemen we have a winner: de Favoriet van de maand November 2021. Op Instagram bekend als @dutchblackrocco. Op onze Instagram spelen we iedere week de contest ‘Favoriet van de maand’ waarbij jullie stemmen op jullie favoriete auto’s. De auto met de meeste stemmen van de maand wint de exclusieve 24TUNED Favoriet van de maand Award. De gelukkige winnaar van november 2021 was Mees, ook wel bekend als @dutchblackrocco. Wij reden van het zuidelijkste punt van ons land naar Tiel om @dutchblackrocco zijn welverdiende Award te overhandigen.

De winnaar @dutchblackrocco

Instagram @dutchblackrocco
Model VW Scirocco 1.4 TSI 
Vermogen 160pk

 

Upgrades van deze VW Scirocco 1.4 TSI

De VW Scirocco van @dutchblackrocco heeft een lijst aan mooie upgrades. Bekijk hieronder een aantal upgrades aan deze auto.

R-line pakket

Mees heeft zijn Scirocco voorzien van een R-line achterbumper. Zo oogt de auto een stuk sportiever en heeft hij een mooie uitlaatdemper met de sierstukken links en rechts kunnen plaatsen. Als je het ons vraagt: een goede keuze geweest.

De diffusor is hoogglans zwart gespoten en matcht hierdoor met de rest van de auto. Ook heeft Mees de reflectoren in de diffusor gesmoked, zodat deze minder opvallen.

VW Scirocco 1.4 tsi r-line dutchblackrocco 24tuned

Merwede verlagingsveren

Omdat de VW Scirocco standaard redelijk hoog op de wielen staat heeft mees een set verlagingsveren gemonteerd. De auto ligt zo wat lager wat ervoor zorgt dat de auto een strakkere wegligging heeft en wederom een stuk sportiever uitziet. De verlagingsveren zijn gemonteerd op de originele schokdempers en hebben een verlaging van ongeveer 25mm ten opzichte van de originele veren.

Volgens Mees rijdt de auto door deze upgrade een stuk strakker en voelt het stuurwerk wat strakker aan dan origineel. Tijdens het uitreiken van de award had Mees de wintervelgen al gemonteerd, maar met de zomervelgen vallen de wielen een stuk beter in de wielkasten door deze verlaging.

favoriet van de maand november 2021 24tuned @dutchblackrocco

Blauwe remklauwen

De standaard remklauwen vond Mees niet heel spannend. Daarom heeft hij ervoor gekozen om de remklauwen onder handen te nemen. hij heeft deze gespoten met hittebestendige remklauwlak. Er is gekozen voor de kleur blauw. Een hele verbetering ten opzichte van de originele afwerking van de remklauwen. De originele remklauwen zijn vaak roestig of erg vuil. Door deze te spuiten heb je niet enkel een optische verbetering, maar zullen de remklauwen ook eenvoudiger schoon te houden zijn en minder snel oxideren. Bijkomend voordeel is dat het een stuk sportiever uitziet.

blauwe remklauwen vw scirocco 1.4 tsi

LED- smoked achterlichten met dynamische knipperlichten

Een set LED achterlichten met dynamische knipperlichten maken dat de auto een zeer moderne look behoudt. Ook hier heeft Mees zijn persoonlijke touch toegevoegd door ze smoked te maken. De achterlichten zijn aftermarket achterlichten met zogenoemde tube-lights en werken zonder enige storing in het CAN-bus systeem van de auto.

vw scirocco 1.4 tsi dutchblackrocco smoked achterlichten

Maxton Design Diffuser

Een R-line achterbumper werd snel al te saai voor Mees, dus besloot hij ook nog een sportieve diffusor te monteren van Maxton Design. Geen slechte keuze toch? Deze diffuser van Maxton Design voor de VW Scirocco is vervaardigd uit ABS kunststof en wordt middels meegeleverde bouten en moeren bevestigd op de bestaande diffuser van de achterbumper.

dutchblackrocco vw scirocco 1.4 tsi maxton design diffuser

Bull-X einddemper

Wat is een sportieve auto nu zonder een sportief geluid. Mees koos ervoor om zijn standaard (rustige) uitlaat te upgraden met een sportuitlaatdemper van Bull-X. Dit afgewerkt met 114mm rvs uitlaatsierstukken met een afgeschuinde rand.

Door deze uitlaat upgrade heeft de Scirocco nu een mooi diep en zwaar geluid. Het fijne aan de Bull-X sportuitlaatdemper is dat deze met een meegeleverde adapter op de originele uitlaat gemonteerd kan worden.

Niet alleen het geluid is erop vooruit gegaan, maar dus ook de looks van de achterkant.

Bull-X VW Scirocco 1.4 TSI

Bull-X Uitlaatsierstukken

De Bull-X einddemper van deze prachtige Scirocco is voorzien van de Bull-X 114mm rvs sierstukken met schuine rand. Deze vullen de diffuser mooi en door het kogelkopprincipe zitten deze perfect recht gemonteerd. Door de hoogglans gepolijste afwerking vallen deze sierstukken goed op in de sportieve diffuser.

Bull-X rvs sierstukken vw scirocco 1.4 tsi

Op welke upgrade is @dutchblackrocco het trotst?

We vroegen Mees naar zijn favoriete upgrade aan zijn auto. Dit was zonder twijfel de Bull-X einddemper. Volgens Mees is dit zijn favoriete upgrade, omdat het de auto een stuk sportiever maakt. Vooral het uitlaatgeluid bij het opschakelen van de auto is volgens Mees een waar genot voor de oren. Veel mensen zijn verrast dat een 1.4 TSI motor toch zo een diep ronkend en sportief geluid kan produceren. De looks in combinatie met het geluid maken dit voor Mees daarom zijn favoriete upgrade.

upgrades vw scirocco 1.4 tsi dutchblackrocco

Welke upgrades staan nog op het verlanglijstje?

We vroegen Mees welke upgrades hij in de toekomst nog wil gaan uitvoeren. Op het gebied van performance overweegt Mees nog een cold air intake te gaan monteren.

Voor het uitlaatsysteem is hij wellicht nog van plan om een Bull-x 1.4TSI Twincharged Downpipe te monteren en een Bull-X middendemper, zodat hij een compleet turbo-back 3 inch uitlaatsysteem heeft.

vw scirocco 1.4 tsi upgrades

dutchblackrocco

Word jij de volgende Favoriet van de maand?

Wil ook jij, zoals @dutchblackrocco, de titel Favoriet van de maand krijgen en een eigen exclusieve Award ontvangen? Volg ons dan op Instagram @24tuned en stuur ons dan de mooiste foto van je auto door waarmee je wenst mee te doen. Iedere dinsdag en vrijdag van de week spelen we een ronde voor Favoriet van de maand (Instagram Stories). Schreeuw het van de daken, deel het op zoveel mogelijk kanalen en verzamel de meeste stemmen voor jouw auto. En wie weet… staan wij binnenkort voor jouw deur met de favoriet van de maand Award. Deelname: 1 keer per maand.

Geef een reactie