Tips

Beste Kerstcadeaus autoliefhebber met Seat Leon Cupra 5F

Beste Kerstcadeaus autoliefhebber met Seat Leon Cupra 5F

Weet je niet wat je op je verlanglijstje moet zetten voor de feestdagen en heb je een Seat Leon Cupra 5F? Of weet je niet wat je voor je man, vriend, vriendin, collega of wie die ook met een Seat Leon Cupra 5F als cadeau moet kopen? We helpen je graag met een overzicht aan upgrades die erg populair zijn om te geven of te vragen als Kerstcadeau in 2022 voor de Seat Leon Cupra 5F. Met deze cadeaus verras je een ander en heb je een origineel cadeau dat hij of zij als autoliefhebber écht leuk vindt.

Hieronder staat een overzicht van alle Kerstcadeaus voor diverse budgetten. Van kleine kerstcadeaus tot grotere kerstcadeaus voor de echte autoliefhebber met een Seat Leon Cupra 5F. En allemaal supersnel geleverd, zodat je deze lekker op tijd in huis hebt voor de feestdagen. Twijfel je of heb je nog meer advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Naast de lijst hieronder shop je ook andere mooie performance parts op onze shop.

1. Air Intake

Een zeer geliefde upgrade voor de Seat Leon Cupra 5F waarmee zowel de eigenaar als de auto langdurig van geniet is een intake upgrade. Houdt de eigenaar van een hard aanzuiggeluid? Dan is een open air intake zeer geschikt. Heeft de eigenaar liever minder onderhoud en wat minder aanzuiggeluid? Dan is een gesloten air intake een perfect cadeau. Gesloten air intakes zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals carbon fiber en kunststof. Populaire air intakes voor de Seat Leon Cupra 5F zijn de intakes van Ramair, RacingLine, Eventuri, HF-series en MST Performance. Air intakes zorgen voor betere luchtdoorstroming en verbeterde prestaties.

2. CTS Upgrade bobines

Een krachtigere ontsteking en een mooie sportieve look bereik je met deze upgrade bobines van CTS Turbo. Deze bobines zijn passend op alle Seat Leon Cupra 5F modellen en zijn ideaal voor zowel originele motoren als getunede motoren. Voor de Seat Leon Cupra 5F heb je altijd 4 stuks nodig.

3. RacingLine Magnetische carter plug

De magnetische carter plug van RacingLine past op alle Seat Leon Cupra 5F modellen met een kunststof carterpan (dit is het geval bij bijna alle Cupra 5F’s die in Europa geleverd zijn). Deze carter plug is voorzien van een magneet, waarmee metaaldeeltjes uit je motorblok opgevangen worden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de interne delen van de motor. Voor relatief weinig geld kun je heel wat schade aan je motorblok voorkomen.

4. Siliconen intake slang

Geef het motorruim van de Seat Cupra 5F een cosmetische update met deze siliconen intake slang van Ramair. De siliconen intake slang past op alle originele intakes, maar ook op heel wat aftermarket intakes. Het is niet alleen een optische verbetering, maar is ook een sterker alternatief voor origineel en zorgt voor een betere doorstroming van intake lucht. Deze siliconen intake slang is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook verkrijgbaar van merken zoals Forge Motorsport en RacingLine.

5. Upgrade sportluchtfilter

Een hele populaire upgrade is het upgraden van de originele papieren luchtfilter naar een sportluchtfilter. Niet is deze eenvoudiger te onderhouden, maar het levert ook nog eens meer vermogen op. Soms merk je ook een wat sportiever geluid. De meest populaire sportluchtfilter voor de Seat Leon Cupra 5F is de Pipercross sportluchtfilter en de Ramair PRORAM sportluchtfilter. Een voordeel van beide filters is dat je deze gewoon kunt uitwassen wanneer ze vies zijn.

6. High Flow Turbo Inlet

Een grote belemmering van het originele intake systeem van de Cupra 5F is de originele turbo inlet. Deze turbo inlet is erg smal en kan weinig lucht doorlaten. Door deze te vervangen voor een high flow turbo inlet, kan er heel wat meer lucht richting de turbo stromen. Hierdoor krijg je meer vermogen en koppen en ook een sportiever aanzuiggeluid. De meest populaire turbo inlets zijn die van RacingLine, Ramair, HF Series en Forge Motorsport.

7. Filter reiniger voor sportluchtfilters

Autoliefhebbers houden ervan om hun auto goed te onderhouden. Zo nu en dan heeft ook een sportluchtfilter wat liefde en aandacht nodig. Over het algemeen kun je de meeste sportluchtfilters eenvoudig reinigen met een bijbehorende reinigingsset. De meest populaire filter reinigers zijn de reinigers voor de Pipercross luchtfilters, RacingLine luchtfilters en voor de Ramair luchtfilters. Voor de Pipercross filters kun je kiezen uit een set voor filters met olie en voor filters die geen gebruik maken van filterolie. Weet je niet zeker welke reinigingsset je nodig hebt, dan kun je altijd contact opnemen met onze productspecialisten.

8. Turbo muffler delete

Om de doorstroming van de turbodruk nog meer te verbeteren en het turbogeluid te versterken, wordt er vaak gekozen voor een turbo muffler delete. Deze turbo muffler delete vervangt de originele turbo outlet van de Seat Leon Cupra 5F. De originele turbo outlet heeft een ingebouwde demper (muffler), welke zorgt voor veel wervelingen. Deze dempt ook het geluid van de turbo. Door deze te vervangen tegen een upgrade muffler delete optimaliseer je het inlaattraject van je motor. De meest populaire muffler deletes zijn die van RacingLine, Forge Motorsport en HF-Series.

9. Diverter valve / Blow off valve

De originele diverter valve van de Seat Leon Cupra 5F gaat vaak stuk bij zowel originele motoren, als bij getunede motoren. Om de boost van de turbo beter vast te houden, wordt er vaak gekozen voor een upgrade diverter valve van GFB of een blow off valve van Forge Motorsport. De GFB upgrade diverter valve werkt als origineel, maar is een stuk stabieler en kan niet lekken. De Blow Off Valve van Forge motorsport werkt vergelijkbaar, maar blaast de turbodruk in de lucht af, waardoor je eens sterker afblaasgeluid zal horen.

10. Kofferbakspoiler

Ook een ideaal cadeau zijn de aanzetspoilers van Maxton Design. Deze behoren tot één van de meest populaire optische upgrades voor de Seat Leon Cupra 5F. Deze aanzetspoilers zijn eenvoudig te monteren op de originele spoiler van de auto. De Maxton Design spoilers worden bevestigd met dubbelzijdige 3M tape en zijn direct klaar om gemonteerd te worden.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord