Tips

Beste Kerstcadeaus autoliefhebber met VW Golf 5 GTI

Beste Kerstcadeaus autoliefhebber met VW Golf 5 GTI

Weet je niet wat je op je verlanglijstje moet zetten voor de feestdagen en heb je een Volkswagen Golf 5 GTI? Of weet je niet wat je voor je man, vriend, vriendin, collega of wie die ook met een VW Golf 5 GTI als cadeau moet kopen? We helpen je graag met een overzicht aan upgrades die erg populair zijn om te geven of te vragen als Kerstcadeau in 2022 voor de Golf 5 GTI. Met deze cadeaus verras je een ander en heb je een origineel cadeau dat hij of zij als autoliefhebber écht leuk vindt.

Hieronder staat een overzicht van alle Kerstcadeaus voor diverse budgetten. Van kleine kerstcadeaus tot grotere kerstcadeaus voor de echte autoliefhebber met een VW Golf 5 GTI. En allemaal supersnel geleverd, zodat je deze lekker op tijd in huis hebt voor de feestdagen. Twijfel je of heb je nog meer advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Naast de lijst hieronder shop je ook andere mooie performance parts op onze shop.

1. Air Intake

Een zeer geliefde upgrade voor de VW Golf 5 GTI waarmee zowel de eigenaar als de auto langdurig van geniet is een intake upgrade. Houdt de eigenaar van een hard aanzuiggeluid? Dan is een open air intake zeer geschikt. Heeft de eigenaar liever minder onderhoud en wat minder aanzuiggeluid? Dan is een gesloten air intake een perfect cadeau. Gesloten air intakes zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals carbon fiber, kunststof en aluminium. Populaire air intakes voor de VW Golf 5 GTI zijn de intakes van Ramair, RacingLine, HF-series en MST Performance. Air intakes zorgen voor betere luchtdoorstroming en verbeterde prestaties.

2. Upgrade bobines

Een krachtigere ontsteking en een mooie sportieve look bereik je met de upgrade bobines van CTS Turbo of APR Deze bobines zijn passend op alle VW Golf 5 GTI modellen en zijn ideaal voor zowel originele motoren als getunede motoren. Voor de Golf 5 GTI heb je altijd 4 stuks nodig.

3. RacingLine Magnetische carter plug

De magnetische carter plug van RacingLine is voorzien van een magneet, waarmee metaaldeeltjes uit je motorblok opgevangen worden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de interne delen van de motor. Voor relatief weinig geld kun je heel wat schade aan je motorblok voorkomen.

4. PCV Delete en catch can

De originele PCV is vaak niet sterk en zorgt vaak voor druk- en vermogensverlies. Dit is op te lossen met een catch can systeem. Dit zorgt ervoor dat alle oliedampen uit het carter opgevangen worden en niet terug in het inlaattraject komen. Een goedkopere oplossing is het afblinden van de originele PCV met een PCV fix. De meest populaire PCV fix is die van Forge Motorsport en HF Series. De populairste catch can systemen zijn die van Forge Motorsport, Racingline en HF Series.

5. Upgrade sportluchtfilter

Een hele populaire upgrade is het upgraden van de originele papieren luchtfilter naar een sportluchtfilter. Niet alleen is deze eenvoudiger te onderhouden, maar het levert ook nog eens meer vermogen op. Soms merk je ook een wat sportiever geluid. De meest populaire sportluchtfilter voor de VW Golf 5 GTI is de Pipercross sportluchtfilter, de RamAir sportluchtfilter, de PRORAM sportluchtfilter en de RacingLine paneelfilter. Een voordeel van deze filters is dat je deze gewoon kunt uitwassen wanneer ze vies zijn. Bij sommige filters is hiervoor een reinigingsset nodig. Deze staat later op deze pagina ook beschreven.

6. Upgrade bougies

Bij tuning krijg je vaak te maken met hogere temperaturen in de motor. Ook in de verbrandingsruimte krijgen je originele bougies het flink te verduren. Om in alle toerengebieden een betrouwbaardere ontsteking en verbranding te hebben, kun je het beste NGK IX Iridium bougies monteren. Deze hebben een koelere hittegraad, waardoor deze beter presteren bij hogere temperaturen die je krijgt bij tuning. Ook voorkom je hiermee mogelijke motorschade, doordat deze bougies zo goed tegen de hitte kunnen. Bij de VW Golf 5 GTI heb je altijd 4 bougies nodig.

7. Filter reiniger voor sportluchtfilters

Autoliefhebbers houden ervan om hun auto goed te onderhouden. Zo nu en dan heeft ook een sportluchtfilter wat liefde en aandacht nodig. Over het algemeen kun je de meeste sportluchtfilters eenvoudig reinigen met een bijbehorende reinigingsset. De meest populaire filter reinigers zijn de reinigers voor de Pipercross luchtfilters, RacingLine luchtfilters en voor de Ramair luchtfilters. Voor de Pipercross filters kun je kiezen uit een set voor filters met olie en voor filters die geen gebruik maken van filterolie. Weet je niet zeker welke reinigingsset je nodig hebt, dan kun je altijd contact opnemen met onze productspecialisten.

8. Diverter valve / Blow off valve

De originele diverter valve van de VW Golf 5 GTI gaat vaak stuk bij zowel originele motoren, als bij getunede motoren. Om de boost van de turbo beter vast te houden, wordt er vaak gekozen voor een upgrade diverter valve van GFB of een blow off valve van Forge Motorsport. De GFB upgrade diverter valve werkt als origineel, maar is een stuk stabieler en kan niet lekken. De Blow Off Valve van Forge motorsport werkt vergelijkbaar, maar blaast de turbodruk in de lucht af, waardoor je eens sterker afblaasgeluid zal horen.

9. Hitteschild

Bij veel intakes zit er standaard geen hitteschild voor bij het uitlaatspruitstuk. Om de hitte bij je intake weg te houden, kun je een hitteschild monteren. De meest verkochte is het carbon fiber hitteschild van HF Series, of een alumium hitteschild. Een kleine upgrade die flink wat impact kan hebben.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord