Tips

Beste Kerstcadeaus autoliefhebber met VW Up GTI

Beste Kerstcadeaus autoliefhebber met VW Up GTI

Weet je niet wat je op je verlanglijstje moet zetten voor de feestdagen en heb je een VW Up GTI? Of weet je niet wat je voor je man, vriend, vriendin, collega of wie die ook met een Volkswagen Up GTI als cadeau moet kopen? We helpen je graag met een overzicht aan upgrades die erg populair zijn om te geven of te vragen als Kerstcadeau in 2022 voor de Up GTI. Met deze cadeaus verras je een ander en heb je een origineel cadeau dat hij of zij als autoliefhebber écht leuk vindt.

Hieronder staat een overzicht van alle Kerstcadeaus voor diverse budgetten. Van kleine kerstcadeaus tot grotere kerstcadeaus voor de echte autoliefhebber met een Vw Up GTI 1.0 TSI. En allemaal supersnel geleverd, zodat je deze lekker op tijd in huis hebt voor de feestdagen. Twijfel je of heb je nog meer advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Naast de lijst hieronder shop je ook andere mooie performance parts op onze shop.

1. Air Intake

Een zeer geliefde upgrade voor de VW Up GTI waarmee zowel de eigenaar als de auto langdurig van geniet is een intake upgrade. Houdt de eigenaar van een hard aanzuiggeluid? Dan is een open air intake zeer geschikt. Heeft de eigenaar liever minder onderhoud en wat minder aanzuiggeluid? Dan is een gesloten air intake een perfect cadeau. Gesloten air intakes zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals carbon fiber en Aluminium. Populaire air intakes voor de VW Up GTI zijn de intakes van RacingLine, Forge Motorsport en HF-series. Air intakes zorgen voor betere luchtdoorstroming en verbeterde prestaties.

2. Verlagingsveren

De VW Up GTI is een sportieve auto, maar met een set verlagingsveren maak je hem nog sportiever. Door de verlagingsveren krijg je een nog strakker rijgedrag en komt de auto wat lager te liggen. Optisch dus ook een hele verbetering. Met verlagingsveren maak je van de Up GTI een echte kart.

Een populaire set veren om de Up GTI te verlagen zijn de verlagingsveren van Cobra Suspensions. Met deze verlagingsveren kun je de auto 25mm verlagen.

3. Forge Motorsport Blow Off Valve

Standaard heeft de VW Up GTI geen blow off valve of diverter valve. Dit houdt in dat de overdruk van de turbo niet weg kan en terugstroomt richting turbo. Door deze tegendruk kan de originele turbo beschadigd raken. Vooral bij getunede motoren is het daarom aan te bevelen om een blow off valve te monteren. Deze maakt het mogelijk dat de overdruk van de turbo afgeblazen kan worden. Dit zorgt ervoor dat de turbo minder tegendruk heeft en minder snel beschadigd zal raken. Ook verbetert het de gasresponse en geeft het een sportief afblaasgeluid. De meest bekende en kwalitatieve set in de markt, is de Blow Off Valve kit van Forge Motorsport voor de VW Up GTI.

4. Upgrade sportluchtfilter

Een hele populaire upgrade is het upgraden van de originele papieren luchtfilter naar een sportluchtfilter. Niet is deze eenvoudiger te onderhouden, maar het levert ook nog eens meer vermogen op. Soms merk je ook een wat sportiever geluid. De meest populaire sportluchtfilter voor de VW Up GTI is de Pipercross sportluchtfilter, de Ramair PRORAM sportluchtfilter en de RacingLine paneelfilter. Een voordeel van beide filters is dat je deze gewoon kunt uitwassen wanneer ze vies zijn.

5. High Flow Turbo Inlet

Een grote belemmering van het originele intake systeem van de Up GTI is de originele turbo inlet. Deze turbo inlet is erg smal en kan weinig lucht doorlaten. Door deze te vervangen voor een high flow turbo inlet, kan er heel wat meer lucht richting de turbo stromen. Hierdoor krijg je meer vermogen en koppen en ook een sportiever aanzuiggeluid. De meest populaire turbo inlets zijn die van RacingLine, Forge Motorsport, en HF Series.

6. Filter reiniger voor sportluchtfilters

Autoliefhebbers houden ervan om hun auto goed te onderhouden. Zo nu en dan heeft ook een sportluchtfilter wat liefde en aandacht nodig. Over het algemeen kun je de meeste sportluchtfilters eenvoudig reinigen met een bijbehorende reinigingsset. De meest populaire filter reinigers zijn de reinigers voor de Pipercross luchtfilters en de RacingLine luchtfilters. Voor de Pipercross filters kun je kiezen uit een set voor filters met olie en voor filters die geen gebruik maken van filterolie. De Pipercross reinigers zijn vaak ook te gebruiken voor de schuimen luchtfilters van Forge Motorsport en HF Series. Weet je niet zeker welke reinigingsset je nodig hebt, dan kun je altijd contact opnemen met onze productspecialisten.

7. Kofferbakspoiler

Ook een ideaal cadeau zijn de aanzetspoilers van Maxton Design. Deze behoren tot één van de meest populaire optische upgrades voor de VW Up GTI. Deze aanzetspoilers zijn eenvoudig te monteren op de originele spoiler van de auto. De Maxton Design spoilers worden bevestigd met dubbelzijdige 3M tape en zijn direct klaar om gemonteerd te worden.

8. RacingLine Aluminium afsluitdoppen

Het oog wil vaak ook wat. Daarom heeft RacingLine speciaal CNC vervaardigde doppen gemaakt om de originele plastic doppen te upgraden naar hoogwaardige aluminium versies. De RacingLine lijn bestaat uit: oliedop, tankdop, remvloeistofdop en de dop voor de ruitenwissecrvloeistof. Deze doppen zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook nog eens een sterker alternatief. Ideaal voor originele en getunede motoren.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord