Intakes

RacingLine R600 Intake Pakket (Package deal) met korting verkrijgbaar bij 24TUNED

Bij 24TUNED is de RacingLine R600 Intake verkrijgbaar als pakket (package deal). Door de R600 in een pakket aan te schaffen, krijg je bij 24TUNED een korting op je RacingLine pakket. Laten we eens kijken waaruit dit R600 Intake pakket bestaat en wat de voordelen van ieder onderdeel zijn.

2 verschillende RacingLine R600 pakketten

Bij 24TUNED heb je de keuze uit twee pakketten voor de R600 Intake.

 

Pakket 1 Pakket 2
R600 Air Intake (schuimen of katoenen filter)  ✓   ✓
Intake Hose (leverbaar in verschillende kleuren)    ✓
High Flow Turbo Inlet    ✓
Turbo Muffler Delete  X  ✓
Silicone Underhose  X  ✓

R600 Air Intake

De Racingline R600 Cold Air Intake voor de 1.8 en 2.0 TSI en TFSI-motoren uit het VAG-concern heeft het uiterlijk van een origineel onderdeel, maar presteert vele malen beter dan een originele luchtfilter. Dit is vooral te merken bij auto’s en uitvoeringen die chiptuning hebben ondergaan en eventueel ook andere hardware upgrades hebben gemonteerd. Hierbij kun je denken aan een andere downpipe, turbo, intercooler, et cetera. De R600 Intake heeft een vele malen grotere luchtfilterbox dan een originele luchtfilterbox en heeft een dubbele inlaat waarmee een groter toevoer van koude lucht verkregen wordt. Hiermee zorgt de R600 ervoor dat je meer vermogen kunt behalen met de motor. Vermogens tot wel 600 pk.

De R600 intake kan besteld worden met een schuimen sportluchtfilter of een katoenen sportluchtfilter van Racingline. Beide luchtfilters hebben hun eigen karakteristieken en voordelen. Lees in deze blog de verschillen.

Intake Hose

De Racingline intake hose is speciaal vervaardigd uit hoogwaardige siliconen. Deze slang is vorm en druk vast en heeft een zeer gladde afwerking. Hierdoor kan de lucht vanuit de luchtfilter zo optimale moglijk richting de turbo gevoerd worden. Doordat de slang glad is (in tegenstelling tot de originele buis), heb je geen interne wervelingen. Daarnaast is de siliconen een optische verbetering en is deze slang bestand tegen hoge temperaturen die in het motorruim kunnen ontstaan.

Racingline - Siliconen intake slang - R600 - VAG 1.8-2.0 TSI:TFSI E6 - alle varianten

High Flow Turbo Inlet

De turbo inlet van Racingline heeft als grote voordeel dat de restrictieve turbo inlet vervangen wordt met een doorstromings geoptimaliseerde turbo inlet. Deze heeft de maximale diameter vanaf de intake hose tot aan de turbo. Hierdoor is er een hoger mate van doorstroming van inlaatlucht richting je turbo mogelijk met als voordeel dat het vermogen zal toenemen evenals de gasresponse.

Racingline - R600 High Flow Turbo 90 Inlet - 1.8 + 2.0 TSI en TFSI E6-motoren

Turbo Muffler Delete

Dit onderdeel zorgt ervoor dat de koele inlaatlucht zo snel mogelijk vanuit je turbo richting je intercooler kan gaan, zonder last te hebben van interne wervelingen. De originele Turbo Muffler bevat extra holtes om het turbogeluid te dempen. Dit heeft als nadeel dat de gecomprimeerde lucht door de turbo niet optimaal afgevoerd kan worden richting je intercooler en gasklephuis. Er ontstaan veel wervelingen wat de prestaties nadelig beïnvloedt. De Turbo Muffler Delete van Racingline is helemaal glad van de binnenzijde en sluit goed aan op de turbo. Het turbogeluid zal (vooral in combinatie met de High Flow Turbo Inlet) beter te horen zijn.

Racingline - Turbo Muffler Delete - MQB 2.0 TSI Motoren

Silicone Underhose

Deze siliconen slang vervangt de originele koelvloeistofleiding die over de luchtfilterbehuizing loopt. Dit onderdeel zorgt ervoor dat je de koelvloeistofslang onder de luchtfilterbehuizing door kunt laten lopen. Dit is niet enkel een optische verbetering, maar de siliconen slang is ook een sterker alternatief voor de originele rubberen slang. De siliconen slang heeft als voordeel dat deze drukvaster en temperatuurbestendiger is.

Racingline - Siliconen Koelvloeistofslang - Coolant Underhose - R600 intake

RacingLine R600 Intake pakket met korting

Alle onderdelen van RacingLine zijn op 24TUNED los verkrijgbaar, maar dus ook in een voordeelpakket. Pakket 1 zorgt ervoor dat je een optimale toevoer van inlaatlucht naar de turbo hebt. Dit zorgt voor een toename in vermogen en koppel. Pakket 2 zorgt ervoor dat niet alleen de aanvoer van de inlaatlucht naar de turbo optimaal is, maar ook dat de gecomprimeerde inlaatlucht de turbo zo optimaal mogelijk kan verlaten zonder enige interne werveling of restrictie. Het geluid van de turbo zal ook beter hoorbaar zijn. De underhose zorgt daarnaast nog voor een optische verbetering in het motorruim en voor een sterker alternatief voor de originele koelvloeistofslang. Kies je voor meer vermogen en betere prestaties bekijk dan de RacingLine R600 Intake pakketten. Mocht je vragen hebben over RacingLine of de pakketten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

RacingLine R600 Cold Air Intake – Pakket met korting

Vanaf: 692,85
  • RacingLine R600 voordeelpakket met korting
  • R600 Air Intake, High Flow Turbo Inlet & Siliconen Intake hose
  • Voor VAG EA888.3-motoren

RacingLine R600 Cold Air Intake – Ultimate Pakket met korting

Vanaf: 875,18
  • RacingLine R600 Ultimate voordeelpakket met korting
  • R600 Air Intake, High Flow Turbo inlet, Turbo Muffler Delete, Siliconen intake hose & coolant underhose
  • Compleet R600 pakket voor VAG EA888.3-motoren

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord