How to's

R600 Cold Air Intake Installatie Instructies (stappenplan)

R600 Intake inbouwen

Op zoek naar hoe je de R600 Cold Air Intake moet inbouwen? In deze blog lees je de Installatie Instructies voor de R600 Cold Air Intake van RacingLine.

Benodigde materialen om de R600 in te bouwen

  1. T20 Torx bit of schroevendraaier
  2. 7 mm dopsleutel
  3. Slangklemtang of waterpomptang

T20 Torx bit

Montage-opmerkingen R600

  • Luchtfilters zijn van groot belang voor het leveren van de schoonste en juiste hoeveelheid lucht aan de motor. Monteer daarom met de grootste zorg en aandacht de luchtfilter.
  • Het monteren van de R600 is redelijk eenvoudig. Echter, het wordt aanbevolen om dit zelf te doen als je er zeker van bent dat je in staat bent dit stappenplan zorgvuldig uit te voeren. Bij twijfel is het raadzaam een monteur in te schakelen.
  • Regionale en modelvarianties komen voor over de voertuigen waarvoor dit onderdeel bedoeld is, wat kan leiden tot enkele kleine verschillen tussen beschrijvingen en afbeeldingen getoond in deze blog. Neem bij enige twijfel contact op met ons of een monteur.

Stap 1: Maak de originele intake los

De eerste stap is om je originele huidige intake uit de auto te halen door hem eerst los te maken. Verwijder de T20 Torx schroeven waarmee het inlaatdeksel van de airbox is gevestigd op de radiatorsteun.

 

R600 Intake inbouwen

© RACINGLINE

Stap 2: Verwijder de standaard kunststof aanzuigbuis

De tweede stap is het verwijderen van de standaard kunststof aanzuigbuis (turbo pipe) met behulp van de slagklemtang of een waterpomptang. Plaats de tang op de twee uiteinden van de klem en knijp deze samen, zodat de klem opengaat.

R600 stappenplan inbouwen

© RACINGLINE

Stap 3: Verwijder de koelvloeistofleiding

Maak vervolgens de bovenste koelvloeistofleiding los die over de standaard airbox deksel loopt. Trek vervolgens ook de vacuümslang los van de air intake.

Verwijder de koelvloeistofleiding r600

© RACINGLINE

Stap 4: Haal de standaard air intake eruit

Nu is het tijd om de air intake eruit te halen. Begin door de luchtfilterkast naar boven te trekken. Verwijder vervolgens de waterafvoerslang en monteer deze op je RacingLine R600 Intake. Hierna kun je ook het voorste deel van de intake wegnemen. door dit naar beneden te klikken.

air intake losmaken

© RACINGLINE

Stap 5: Monteer de R600 Intake

Plaats eerst de 2 rubbers aan de onderkant van de intake. Zet de intake vervolgens al in elkaar, maar zonder de luchtfilter en de schroefjes. Schuif vervolgens de intake onder de koelvloeistofleiding door en druk deze in de rubbers. De intake hoort aan de voorzijde onder de radiatorsteun te zitten. Let op dat de waterafvoerbuis op de juiste plek zit en niet klemt of losraakt bij montage.

R600 intake monteren

© RACINGLINE

Stap 6: Plaats de filter en de schroeven

Plaats vervolgens de filter en schuif de aanzuigbuis erover. Schoef vervolgens de deksel vast en controleer of de luchtfilter juist gepositioneerd zit. Op de uiteinden gebruik je de originele schroeven die je eerder los hebt gemaakt bij de radiatorsteun. De deksel van de R600 intake schroef je vast met de meegeleverde schroeven.

Installatie R600 Intake

© RACINGLINE

Stap 7: Plaats de vacuümleiding terug

Als laatste stap plaats je de vacuümleiding terug. Deze schuif je eenvoudig over de nippel op de RacingLine luchtfilter. Controleer of alle slangen en schroeven goed en op de juiste plek vast zitten.

R600 installatie stappenplan

© RACINGLINE

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord