Intakes

Dit zijn de voordelen van een R600 Cold Air Intake RacingLine

R600 Racingline cold air intake luchtinlaat

De R600 Cold Air Intake van RacingLine staat wereldwijd bekend als een van de bestverkochte luchtinlaten voor de 1.8-2.0T(F)SI EA888 Gen.3-motoren van het MQB-platform van Volkswagen, Audi en Seat. Maar waarom is de R600 zo geliefd? In deze blog lees je de voordelen van de R600 Cold Air Intake van RacingLine.

1. R600 laat meer en koelere lucht door

De R600 is dusdanig ontworpen dat er meer toevoer van koude lucht wordt verkregen. Het volume van de airbox (luchtfilterbox) is vele malen groter dan een originele luchtfilterbox of andere vervangende luchtfilterboxes in de markt. De R600 heeft een dubbele inlaat aan beide zijdes van het frontpaneel en zorgt er dus voor dat er genoeg lucht verwerkt kan worden. Dit ontwerp zorgt ervoor dat je meer vermogen kunt behalen met de motor. Vermogens van 600 pk dankzij het ontwerp met de verbeterde luchtstroom richting de turbo.

2. Geluidskwaliteit van de R600

Je kan er niet omheen; de R600 heeft een rijk inlaatgeluid, zodra je flink om het gaspedaal trapt. Het geluid is een waar genot voor je oren, waar ook het geluid van de ‘diverter klep’ onmisbaar is bij het overschakelen.

3. R600 ontworpen met de juiste materialen

Voor de meest optimale prestaties, is het materiaal van een cold intake ontzettend belangrijk. De R600 is gemaakt van PU-materiaal. Dit materiaal dat voor de constructie is gebruikt, is hetzelfde als de originele fabrieksluchtfilterbox en motorkap. Het is zodanig ontworpen dat het in exact dezelfde afwerking kan passen. De R600 is dus volgens de OEM-standaard (Original Equipment Manufacturer) gebouwd. Maar niet alleen het uiterlijk is gebouwd volgens de OEM-standaard. Ook de montage-onderdelen zijn volgens de originele fabriekssystemen gemaakt waarmee je eenvoudig en volgens normen kunt monteren.

4. Keuze uit 2 verschillende filters

De R600 bevatte voor een lange termijn de Trifoam (schuimen) filter met materialen dat ook wordt gebruikt in de Formule 1. RacingLine investeert enorm veel in onderzoek en ontwikkeling. Dat is ook de reden dat ze nu naast de schuimen filter ook een katoenen filter hebben voor de R600 waar je uit kunt kiezen. Deze filters zijn van hoge kwaliteit, hebben een uitstekende afwerking en zijn verwisselbaar. Lees hier de verschillen tussen de filters.

5. Compleet R600 pakket voor meer vermogen

De R600 komt in een compleet pakket waarmee je het vermogen van de auto kunt verhogen en je het brandstofverbruik kunt verlagen. Alle onderdelen van het pakket voor de R600 zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een waar genot. Bij 24TUNED is het complete R600 RacingLine pakket verkrijgbaar.

 

De R600 Cold Air intake past op de  volgende auto’s

1.8 & 2.0TSI MQB / EA888 Gen. 3 motoren

Volkswagen:

Audi:

Seat:

Skoda:

 

Anderen bekeken ook

Geef een reactie