Tips

Top 10 Meest populaire upgrades voor VW Golf 7 GTI en R

Top 10 Meest populaire upgrades voor VW Golf 7 GTI en R

De VW Golf 7 is een veelzijdige auto met heel wat tuning potentie. Vooral de VW Golf 7 GTI en R zijn eenvoudig te tunen en vormen een betrouwbare basis. We hebben een lijst samengesteld van de meest populaire performance upgrades voor de VW Golf 7 GTI en R. Deze lijst is zorgvuldig samengesteld met onze eigen kennis en met input van onze klanten. De volgorde van de upgrades is willekeurig, dus houdt niet in dat je per se in deze volgorde upgrades dient uit te voeren/aan te schaffen.

 

1. Intake en Luchtfilter upgrade

Eventuri carbon fiber intake upgrade voor VW Golf 7 R en GTI

De standaard luchtinlaat en luchtfilter zijn ontwikkeld om een balans te creëren tussen comfort, prestaties en milieunormen. Ze zijn er vooral op ontwikkeld, dat het aanzuiggeluid zo zacht mogelijk is, evenals het geluid van de turbo.

Doordat autofabrikanten hier rekening mee dienen te houden, is de originele intake niet de meest optimale intake voor wanneer je meer vermogen wenst te behalen. Er zijn enkele opties om je intake te upgraden, zodat er meer lucht richting je turbo kan stromen, namelijk het monteren van een sportluchtfilter of een compleet intake systeem.

Sportluchtfilter

Daarom zijn er enkele opties om je intake te upgraden, zodat er meer lucht richting je turbo kan stromen. De meest betaalbare optie om dit te doen is door een sportluchtfilter aan te schaffen. Deze sportluchtfilter vervangt de originele papieren luchtfilter. Een sportluchtfilter laat in de basis meer lucht door en behoudt de filtereigenschappen. Merken zoals Pipercross laten tot wel 30% meer lucht door dan de originele luchtfilter.

Performance intake

Om het maximale uit je intake systeem te halen, is het raadzaam om de complete luchtfilterbehuizing en de luchtfilter te vervangen voor een performance intake.

Een performance intake vervang het complete originele intake systeem en zorgt ervoor dat er meer lucht richting je turbo kan stromen. Upgrade intakes, ook wel Cold Air Intakes genoemd, zijn op een dusdanige manier ontwikkeld, dat er een hogere toevoer van koele lucht (rijwind) richting de luchtfilter wordt behaald. Dit in combinatie met een sportluchtfilter, zorgt ervoor dat je heel wat meer vermogen kunt behalen door het upgraden van je intake.

Ook zijn deze performance intakes ontwikkeld om het maximale eruit te halen en dus geen geluid te dempen. Hierdoor heb je in de meeste gevallen een sportiever en luider aanzuiggeluid van de turbo dat hoorbaar zal zijn.

De meest populaire luchtfilter upgrades zijn:

 1. Pipercross sportluchtfilter
 2. Racingline performance luchtfilter
 3. RamAir NanoFiber paneelfilter

De meest populaire performance intakes zijn:

 1. RacingLine R600 Air intake
 2. RamAir Open Air intake
 3. HF-Series Carbon Fiber air intake
 4. Eventuri Carbon Fiber air intake

Sommige intakes hebben de keuze uit een katoenen, nanofiber en schuimen filter. Ieder filtertype heeft zo zijn eigen voordelen. De meest gekozen optie is een schuimfilter. Dit omdat deze meestal de beste doorstroming van lucht biedt en eenvoudig is te onderhouden met een reinigingsset. Voor ieder merk dat op onze shop verkocht wordt, is een bijbehorende cleaningset verkrijgbaar.

 

2. Upgrade downpipe

Bull-X Downpipe VW Golf 7 GTI en Golf 7R

Het inbouwen van een upgrade downpipe is een van de upgrades die een ‘must’ is. Door het monteren van een andere downpipe kun je heel wat extra vermogen (pk) en koppel (Nm) behalen.

Standaard downpipes worden door autofabrikanten op een dusdanige manier ontwikkeld dat deze aan bepaalde geluids- en emissienormen voldoen. Ze moeten vooral zo min mogelijk geluid produceren en de uitlaatgassen zo goedkoop mogelijk filteren om binnen de juiste uitstootnormen te blijven. Nieuwere auto’s hebbe naast een katalysator ook nog een OPF/GPF filter gemonteerd om de kleinere deeltjes te filteren en het geluid nog meer te dempen.

Wanneer je een performance downpipe aanschaft en monteert, zal je zien dat deze een grotere diameter heeft dan origineel. Ook is de vorm vaak eens stuk vloeiender. Dit heeft allemaal als voordeel dat de uitlaatgassen sneller weg kunnen stromen van de turbo. Met als eindresultaat: meer vermogen en koppen en een sportiever geluid. Dit zijn niet de enige voordelen.

Een ander groot voordeel is dat er minder hitte bij de turbo blijft en het turbinewiel van de turbo minder tegendruk/weerstand zal hebben. Dit is vooral voordelig voor de levensduur van de turbo en het zorgt voor een toenemende gasrespons. De volgende keer dat je het gaspedaal intrapt, zal de turbo sneller ‘oppakken’.

De meeste performance downpipes zijn leverbaar zonder katalysator of met een sportkatalysator. We adviseren je om een downpipe te monteren met sportkatalysator. Dit om aan de uitstootnorm te voldoen tijdens de autokeuring. Afhankelijk van het land waar je woont kunnen andere regels gelden omtrent het gebruik van een katalysator.

Het grote voordeel van een decat downpipe (een downpipe zonder katalysator) is dat je de meeste toename in performane kunt bereiken. Een groot nadeel is wel dat dit niet toegestaan is voor de autokeuring in de meeste landen en dan je uitlaatgassen wat meer ruiken.

Na het monteren van een performance downpipe, raden wij je aan om de auto te voorzien van chiptuning. Op deze manier

Let bij het kiezen van een upgrade downpipe er wel op dat je de juiste bestelt. De versie voor uitvoeringen zonder OPF en met OPF verschillen meestal. Wanneer je niet zeker weet of je auto voorzien is van een OPF, kun je het beste contact met ons opnemen.

De meest populaire downpipes voor de Golf 7 GTI en R zijn:

 1. Bull-X EGO performance downpipe VW Golf 7 GTI
 2. Bull-X EGO performance downpipe VW Golf 7R
 3. Milltek Large Bore downpipe VW Golf 7R
 4. Milltek RVS Large Bore downpipe VW Golf 7 GTI
 5. Milltek downpipe met OPF delete voor VW Golf 7R

3. Upgrade Diverter Valve

GFB DV+ upgrade diverter valve VW Golf 7R

Een upgrade diverter valve is een absolute no-brainer op het gebied van upgrades voor je Golf 7 GTI of R. De standaard diverter valve wil nogal snel stuk gaan, waardoor je turbodruk zal verliezen. Dit zorgt er dan ook voor dat je auto minder vermogen zal leveren, dan je mag verwachten.

De originele diverter valve zorgt ervoor dat de overdruk bij bijvoorbeeld het gas loslaten, afgeblazen wordt in de intake. Hierdoor voorkom je dat het compressiewiel van de turbo niet teveel zal afremmen en bij accelereren de turbodruk er zeer snel weer is. Wil je nu meer lezen over de werking van de diverter valve, dan kun je de blog hierover op onze website lezen.

Een upgrade diverter valve vervangt de originele divertervalve behuizing en het interne mechanisme. De originele diverter valve werkt met een membraam als klep. Zoals eerder aangegeven gaat dit snel stuk, doordat het in de loop der tijd zal scheuren. De kans is hoger bij een getunede motor, maar ook bij originele motoren zonder tuning gaat de originele diverter valve snel stuk.

De upgrade diverter valve is voorzien van een messing zuiger, die het membraan vervangt. Dit sluit een stuk beter af en is vele male steviger. Hierdoor kun je zorgeloos blijven rijden en zal je niet meer last hebben van turbodruk verlies door een slecht werkende diverter valve.

Voor een relatief laag bedrag kun je de diverter valve upgraden. Er zijn diverse versies en uitvoeringen beschikbaar voor de VW Golf 7 GTI en R.

De meest populaire diverter valve upgrades voor de Golf 7 GTI en R zijn:

 1. GFB DV+ diverter valve upgrade voor VW Golf 7 GTI
 2. GFB DV+ diverter valve upgrade voor VW Golf 7 R
 3. GFB DVX diverter valve – Dual Valve – upgrade voor VW Golf 7R

4. Grotere Intercooler

RacingLine intercooler VW Golf 7 GTI en Golf 7 R vergelijking

De standaard intercooler van de VW Golf 7 GTI en R heeft standaard niet al te beste koeleigenschappen. Wanneer je al wat meer dan normaal vraagt van de motor zal de standaard intercooler al niet meer voldoende kunnen koelen. Wanneer een intercooler niet goed koelt, zal het vermogen minder hoog zijn, dan wanneer deze wel goed zou koelen.

In de basis kun je stellen dat je meer vermogen hebt, wanneer de inlaattemperatuur laag is. Doordat de turbo de inlaatlucht comprimeert (samenperst), wordt deze inlaatlucht warmer. De intercooler wordt dus gevuld met warme lucht. Warme lucht neemt meer volume in beslag dan koele lucht en bevat dus minder zuurstofdeeltjes dan koele lucht in eenzelfde volume.

Daarom is het belangrijk om de gecomprimeerde turbolucht te koelen, zodat er meer zuurstofrijke lucht richting het inlaatspruitstuk kan stromen. Dit resulteert in meer vermogen en koppel.

De eevoudigste manier om dit te bereiken is door een upgrade intercooler te monteren. Upgrade intercoolers hebben vaak een groter volume en een betere koelkern, waardoor inlaatlucht een stuk beter gekoeld kan worden.

De meest populaire intercooler upgrades voor de Golf 7 GTI en R zijn:

 1. Wagner Tuning intercooler upgrade
 2. HF-Series upgrade intercooler
 3. RacingLine Intercooler upgrade

5. High Flow Turbo inlet

HF-Series high flow turbo inlet vs originele turbo inlet 2.0 TSI TFSI

Tussen de intake en de turbo zit bij de Golf 7 GTI en Golf 7R een turbo inlet pipe. Dit is een bocht die de intake verbindt met de turbo en een aansluiting heeft voor de carterventilatie.

Deze bocht ik op een dusdanige manier ontwikkeld om het aanzuiggeluid van de turbo te dempen. Hierdoor is het verloop enigszins vernauwd. Dit zorgt er dus voor dat de inlaatlucht richting de turbo niet optimaal kan doorstromen.

In principe kun je het ermee vergelijken dat je door een rietje moet ademen, in plaats van door een snorkel.

Door de standaard turbo inlet te vervangen tegen een upgrade turbo inlet, zorg je ervoor dat er meer lucht richting de turbo kan stromen zonder enige restrictie. Voor een relatief lage prijs kun je een flinke impact realiseren.

Na montage zal je merken dat de gasresponse verbeterd zal zijn en dat het aanzuiggeluid sterker te horen is. De turbo inlet upgrade is zowel te gebruiken in combinatie met een upgrade intake als met de originele intake. Montage is zeer eenvoudig en kan al binnen 10-15 minuten geraliseerd worden.

De meest populaire turbo inlets voor de VW Golf 7 GTI en R zijn:

 1. RacingLine High Flow Turbo Inlet
 2. HF-Series turbo inlet elbow
 3. RamAir turbo inlet pipe
 4. APR Casted Turbo Inlet Pipe

6. Turbo Muffler delete

Turbo Muffler delete vergelijking VW Golf 7 GTI en Golf 7R

Net als de turbo inlet, is ook de turbo outlet (ook wel muffler delete genoemd) ontwikkeld om het turbogeluid zoveel mogelijk te onderdrukken. Het grote nadeel hiervan is dat door deze bouwvorm er heel veel wervelingen ontstaan aan de kant waar de turbolucht is gecomprimeerd (samengeperst).

Het liefst heb je dat de gecomprimeerde lucht zo snel mogelijk en zonder wervelingen richting de intercooler kan stromen. Dit kan door een turbo muffler delete te monteren.

Een turbo muffler delete is ontwikkeld aan de hand van een maximale diameter zonder wervelingen, om zo de turbo druk zo goed mogelijk te laten doorstromen richting de drukbuis die richting de intercooler gaat.

Een bijkomend voordeel van de turbo muffler delete is, dat deze het geluid van de turbo zal versterken. Dit klinkt een stuk sportiever en agressiever.

De meest populaire turbo muffler deletes voor de VW Golf 7 GTI en R zijn:

 1. RacingLine Turbo Muffler delete
 2. HF-Series Turbo Muffler delete
 3. MST Performance Turbo Muffler delete
 4. Alpha Competition Turbo Muffler delete

7. Catch Can system

Catch Can systeem Golf 7 GTI en Golf 7R

Een upgrade die niet enkel een performance upgrade is, maar ook een upgrade is om je inlaattraject schoner te houden, is een catch can systeem.

Standaard worden alle oliedampen en condens die ontstaan in je carter, geventileerd richting je intake. Deze dampen worden gerecirculeerd net voor je turbo via de PCV aansluiting op de turbo inlet.

Een nadeel hiervan is dat deze oliedampen en condens in je inlaattraject terecht komen en neerslaan op je inlaatpoorten en -kleppen. Deze aanslag gaat in de loop der tijd verkolen en zorgt ervoor dat je motor niet meer zal presteren als van tevoren.

Door een catch can systeem te plaatsen, voorkom je dat de oliedampen en condens in je inlaattraject terecht komen. Het catch can systeem zorgt ervoor dat deze dampen worden opgevangen in een reservoir. Dit reservoir kun je dan met enige regelmaat leegmaken. Zo houd je je motor van binnen een stuk schoner en kan deze optimaal presteren.

De meest populaire catch can systemen voor de VW Golf 7 GTI en R zijn:

 1. RacingLine Catch Can Systeem MQB
 2. HF-Series Catch Can set 2.0TSI

8. Sportonderstel

Racingline Schroefset VW Golf 7 GTI en Golf 7R

Je auto verlagen is een goede manier op de wegligging van je VW Golf 7 te verbeteren. In de basis heb je twee opties om je auto te verlagen, namelijk met verlagingsveren of met behulp van een schroefset.

Verlagingsveren

Verlagingsveren zijn een stuk voordeliger om aan te schaffen dan een schroefset. Het enige nadeel aan verlagingsveren is dat in de meeste gevallen de verlagingsveren op de originele schokdempers geplaatst worden. Dit is in de meeste gevallen geen enkel probleem als je niet al te laag gaat. Zolang je de auto niet meer verlaagt dan 20-30mm zijn de standaard schokdempers voldoende.

Schroefsets

Schroefsets geven je wat meer opties bij het afstellen van je onderstel. Zo kun je de hoogte zelf naar wens instellen. Er zijn verschillende merken en soorten schroefsets beschikbaar in de markt. Ieder type heeft weer zijn eigen voordelen en eigenschappen. Dit bepaalt vaak ook de prijsklasse.

Wat goed is om in gedachte te houden bij het aanschaffen van een schroefset is dat budget schroefsets in de lagere prijsklassen meestal niet veel engineering hebben gehad of getest zijn op het circuit. Het enige wat dit type schroefset heeft te bieden is dat je redelijk goedkoop je auto instelbaar kunt verlagen.

Om te profiteren van de verbeterde karakteristieken van een kwalitatieve schroefset adviseren wij schroefsets van gerenommeerde merken die in een ietwat hogere prijsklasse vallen.

De meest populaire schroefsets voor de VW Golf 7 GTI en R zijn:

 1. KW Suspensions Variant 1 schroefset
 2. RacingLine (VWR) instelbare schroefset
 3. ST Suspensions schroefset

De meest populaire verlagingsveren voor de VW Golf 7 GTI en R zijn:

 1. RacingLine verlagingsveren VW Golf 7 GTI
 2. RacingLine verlagingsveren VW Golf 7R

9. RVS Sportuitlaat / Cat-back systeem

Sportuitlaat VW Golf 7R

De standaard uitlaat van een VW Golf 7 GTI en R klinkt niet zo sportief als velen dan zouden willen. Dit komt onder andere doordat deze uitlaat zijn ontwikkeld aan de hand van het kamerprincipe. De standaard uitlaat is voorzien van dempers die voorzien zijn van kamers. Dit heeft als nadeel dat het geluid gedempt wordt en dat de uitlaatgassen niet optimaal afgevoerd kunnen worden.

Bij het monteren van een sportuitlaat vanaf de katalysator/downpipe, ook wel cat-back genoemd, vervang je de originele uitlaat voor een sportuitlaat. Meestal zijn de sportuitlaten vervaardig uit T304 RVS en hebben deze een grotere diameter dan origineel (meestal 3 inch).

De meeste sportuitlaten zijn vervaardigd volgens het adsorptieprincipe. Dit houdt in dat het geluid gedempt wordt door dempers die het geluid adsorberen met demperwol. Het grote voordeel hiervan is dat er een sportiever en dieper geluid verkregen wordt en de uitlaatgassen sneller afgevoerd kunnen worden.

Sportuitlaten zorgen naast een sportiever geluid ook voor een toename in vermogen en koppel.

Sportuitlaten zijn verkrijgbaar in diverse varianten, namelijk: resonated (gedempt), non-resonated (ongedempt), valved (uitlaten voorzien van klep) en combinaties hiervan.

De meest populaire sportuitlaten/cat-backs voor de VW Golf 7 GTI zijn:

 1. Milltek cat-back Golf 7 GTI
 2. Bull-X 3” RVS sportuitlaat VW Golf 7 GTI
 3. Bull-X Valved sportuitlaat VW Golf 7 GTI
 4. EGO-X RVS sportuitlaat met klep voor Golf 7 GTI
 5. Bull-X cat-back VW Golf 7 GTI Facelift

De meest populaire sportuitlaten/cat-backs voor de VW Golf 7 R zijn:

 1. Milltek cat-back Golf 7 R
 2. EGO-X RVS sportuitlaat met klep voor Golf 7 R
 3. EGO-X RVS sportuitlaat met klep voor Golf 7.5 R

10. Chiptuning

Een upgrade die na het monteren van diverse motor upgrades een absolute aanrader is, is chiptuning. Door de standaard software van de auto aan te passen is heel wat vermogen te winnen. Je kunt op deze manier de software aanpassen, afgestemd op de upgrades die je wellicht al hebt uitgevoerd.

Bij het tunen van je software heb je diverse opties. Zo kun je software op maat laten schrijven bij een ervaren chiptuner, maar kun je er ook voor kiezen om chiptuning in te bouwen met een bypass voor de ECU.

Populaire modules voor chiptuning van de VW Golf 7R en GTI zijn:

 1. RacingLine ECU module
 2. ABT Engine control module

(mocht je interesse hebben in een van deze plug & play chiptuning oplossingen, neem dan contact met ons op voor meer informatie)

Populaire chiptuners voor maatwerk software voor de VW Golf 7 GTI en R zijn:

 1. JD Engineering
 2. Vagtechniek
 3. Tuning Service Huizen
 4. ATM Chiptuning

 

Hopelijk ben je na het lezen iets wijzer geworden over de verschillende populaire upgrades voor de Golf 7 GTI en R. Heb je nog vragen of toevoegingen voor deze lijst, laat het dan vooral weten in de reacties onder deze blog.

Geef een antwoord