Luchtfilters

Waarom je voor een Pipercross filter moet kiezen

Pipercross luchtfilter

De luchtfilters van Pipercross staan bekend in de markt en dat is niet voor niets. De filters hebben velen voordelen. Maar het grootste voordeel is dat de luchtfilters van Pipercross – anders dan andere vervangingsfilters – olievrij zijn. Waarom je het beste kunt kiezen voor een olievrije filter lees je hieronder.

Olievrije luchtfilters

Bijna alle fabrikanten van vervangingsfilters gebruiken katoengaas bij het ontwikkelen van filters. Zonder olie zou de filter een beperkt filterend effect hebben. Pipercross is een andere weg ingeslagen en werkt met een speciaal ontwikkelde meerlaags polyurethaan composiet. Dit materiaal en deze verwerking, gebaseerd op bijna 30 jaar ontwikkelingservaring, maken het mogelijk om olievrije vervangingsfilters van de hoogste kwaliteit te produceren, die zowel een maximaal koppel als een optimale motorbescherming garanderen.

Waarom filters zonder olie?

Oliedampen kunnen na verloop van tijd inbranden op de luchtmassameter. Dit kan leiden tot onjuiste meetwaarden of in het ergste geval uitval van de luchtmassameter. Met Pipercross luchtfilters voorkom je dit soort schade en dure reparaties.

Steeds meer bedrijven gebruiken de olievrije luchtfilters van Pipercross voor betere prestaties en omdat het reinigen van een geolied filter kan erg tijdrovend zijn. Een Pipercross filter is eenvoudig te reinigen doordat er geen vuil op de olie blijft kleven, aangezien dit er simpelweg niet is. Dit betekent ook dat er geen oliën aangeschaft dienen te worden voor het reinigen van de filter.

Een auto heeft van origine een papieren filter. Deze is ook olievrij. Echter, omdat een papieren filter een zeer korte levensduur heeft en een beperkte luchtstroom, is een olievrij vervangingsfilter van Pipercross een goed alternatief. De Pipercross filters zijn in feite geschikt voor auto-eigenaren die 30% tot 40% meer luchtstroom (dan papieren filters) willen en een olievrij wasbaar filter zoeken zonder extreem verhoogd inlaatgeluid.

15 jaar garantie op de Pipercross filters

De Pipercross filters hebben een langdurige levensduur. Er geldt een fabrieksgarantie van maar liefst 15 jaar op de Pipercross filters. Deze garantie dekt alle fabricage- en materiaalfouten in vervangende luchtfilters van Pipercross Performance en is 15 jaar of 1.000.000 kilometer geldig. Neem voor het gebruik maken van deze garantievoorwaarden contact op met ons.

De technologie achter de Pipercross filters

Een Pipercross Paneelfilter is ontwikkeld als een origineel reserveonderdeel en vervangt het in de fabriek geïnstalleerde luchtfilterelement. De installatie is heel eenvoudig: de oude filter wordt eenvoudig vervangen door het Pipercross-luchtfilter en de motor kan vrij ademen.

Als zwevende deeltjes in de lucht worden gevangen in papieren of katoenen filters, is er in de loop van de tijd een gestaag toenemende drukval, die de lucht van de motor vernauwt en tot aanzienlijke prestatieverliezen leidt. Dankzij de diepe schuimstructuur van het Pipercross luchtfilter kan de luchtstroom de ingesloten vuildeeltjes ongehinderd passeren.

 

Bekijk hier de luchtfilters van Pipercross op onze shop. Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze productspecialisten via onze klantenservice.

Pipercross sportluchtfilter - paneelfilter - VAG 1.8+2.0T(F)SI en 1.6+2.0 TDI

Anderen bekeken ook

 1. Reinout Dijkstra schreef:

  Ik wilde ook een Pipercross luchtfilter voor mijn Peugeot 208 GTI. Besteld via Carfantasy, na zes weken had ik dat filter nog niet en heb de order maar afgezegd en voor een GREEN gekozen. Gelukkig werd deze wel snel geleverd. Pipercross had een beschikbaarheid van 0 denk ik.

  1. 24TUNED schreef:

   Hi Reinout, een Pipercross luchtfilter voor de Peugeot 208 GTI is een goede keuze. Vooral omdat het een droge filter is, zonder filterolie. Deze kan hierdoor ook uitgewassen worden en vervolgens hergebruikt worden. Bij ons zijn alle Pipercross filters die op onze shop staan altijd in voorraad, waardoor je nooit lang hoeft te wachten.

   Ik ben benieuwd hoe de Green filter je bevalt ?

Geef een antwoord