Luchtfilters

Schoonmaken en onderhouden van een Pipercross luchtfilter

Reinigen Pipercross filter

Heb je een Pipercross filter of overweeg je deze aan te schaffen? Lees dan in deze blog hoe je Pipercross Dry filters schoonmaakt en onderhoudt. Pipercross luchtfilters bestaan ​​uit een speciaal filterschuim met een zeer hoge filterprestatie. Een groot voordeel van deze Pipercross filter is dat de luchtfilter zeer eenvoudig te reinigen is en niet meer wordt weggegooid, zoals papieren luchtfilters. Dat scheelt in kosten en draagt ​​bij aan een beter milieu.

Wanneer en waarmee reinig ik mijn Pipercross luchtfilter?

Een van de belangrijkste voordelen van de Pipercross luchtfilters is dat de filters nog steeds voor een verhoogde luchtstroom kunnen zorgen in vergelijking met een katoenen of papieren filter met dezelfde mate van vervuiling. Het vuil wordt op zijn plaats gehouden door het unieke schuimoppervlak, terwijl de verse inlaatlucht er doorheen kan stromen.

Reinig een Pipercross filter na circa 15.000 tot 20.000 kilometer en minstens eenmaal per jaar. De beste tijd om de luchtfilter schoon te maken is eind juni wanneer de pollenseizoen grotendeels voorbij is. Let op: Pipercross motorluchtfilters moeten na reiniging opnieuw geolied worden. Daarnaast raden we aan om droge Pipercross luchtfilters te reinigen met de speciaal ontwikkelde reiniger van Pipercross.

Het schoonmaken van een droge Pipercross filter (zonder olie)

Stap 1: Verwijder de Pipercross filter

Haal de Pipercross filter uit je auto en veeg er met een handveger eroverheen, zodat grote vuildelen verwijderd worden.

Stap 2: Spray de Pipercross Reinigingsspray

Pak de luchtfilterreiniger van Pipercross en spray royaal de filter aan beide kanten. Laat vervolgens het reinigingsmiddel 10 minuten intrekken.

Pipercross reiniger voor filters zonder olie CG005A

Stap 3: Was de Pipercross filter

Nu is het tijd om de Pipercross filter onder de kraan te wassen. Houd de luchtfilter recht (zie afbeelding hieronder) en was met lauw water. Let op dat je het water van de bovenkant (waar het logo te zien is) laat stromen en niet van beneden naar boven. Druk wat aan zodat de reiningsspray eruit komt. Ga zo lang mogelijk door totdat je voelt dat er alleen water uitkomt en de filter schoon is. Druk vervolgens nog het water uit de filter (beide kanten).

Pipercross filter schoonmaken                 Pipercross filter reinigen

Stap 4: Laat de luchtfilter drogen

Indien je dit in huis hebt: gebruik een vezelvrije papieren doek om het water uit de filter te deppen. Laat de filter vervolgens een nachtje drogen. Zet het niet in de zon en gebruik hiervoor geen föhn of andere apparaten. Zet het rechtop (zoals afbeelding hieronder) zodat beide kanten kunnen drogen. Voel na een nachtje of de filter droog is. Is dit het geval, plaats de filter dan weer terug in de auto.

Pipercross filter schoonmaken

 

Heb je een geoliede Pipercross luchtfilter? Dan lees je in deze blog (klik hier) hoe je deze het beste schoonmaakt.

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord