Intakes, Nieuw

Nieuw: Eventuri Carbon Fiber Intake Porsche 991 GT3RS

eventuri air intake porsche 991 GT3RS

Een intake waar je een glimlach van krijgt? Dat krijg je zeer zeker van deze Eventuri Carbon fiber intake voor de Porsche 991 GT3 RS. Deze pure carbon fiber intake is vanaf nu verkrijgbaar en dat houdt in dat we je de ins en outs van deze intake kit gaan vertellen.

Inhoudsopgave

  1. Voor welke Porsche modellen is deze Eventuri intake?
  2. Uit welke onderdelen bestaat deze Eventuri intake voor de GT3 RS?
  3. Flow bench results Eventuri intake GT3 RS
  4. Dyno tests Eventuri intake Porsche GT3 RS

Voor welke Porsche modellen is deze Eventuri intake?

In het assortiment van Eventuri zat al de Eventuri intake voor de Porsche 991 Turbo. Maar Eventuri kon het natuurlijk niet laten om voor het pareltje: de Porsche 991 GT3 RS een intake te ontwikkelen. Deze nieuwe Eventuri carbon fiber intake is geschikt voor de Porsche 991.1 en 991.2 GT3 RS.

AUTOMERK MODEL UITVOERING
Porsche 991.1 – 2011-2016 GT3 RS – 368kW/500pk
Porsche 991.2 – 2016-2019 GT3 RS – 382kW/520pk

Uit welke onderdelen bestaat deze Eventuri intake voor de GT3 RS?

Deze Eventuri intake is ontworpen om de gehele originele luchtfilterbehuizing van de Porsche GT3 RS te vervangen. De intake kit bestaat uit de volgende onderdelen:
  1. Eventuri Carbon fiber dubbele luchtfilterbehuizing
  2. High Flow Dry Cone filter (2 stuks)
  3. Eventuri carbon fiber inlet ducts
  4. Siliconen verbindingsstuk
  5. Bevestigingsmateriaal (beugels)
Porsche 991 GT3 RS intake eventuri

Eventuri Carbon fiber dubbele luchtfilterbehuizing

Eventuri Air Intake Porsche 991 GT3RS

De 991 GT3 RS-filterbehuizing bestaat uit twee op maat gemaakte high-flow-filters, aluminium kappen, lasergesneden beugels en de carbon fiber omhulsel. De carbon fiber omhulsel omhult de filters en zorgt dat de luchtstroom soepel naar het gasklephuis verloopt. Hieronder zie je het verschil tussen een normale cone intake filter en de Eventuri filterbehuizing. Zoals je kunt zien is de Eventuri cone filter omgekeerd waarmee een snellere en grotere luchtdoorstroming mogelijk is.

wat is venturi van eventuri

Eventuri High flow cone filters

De Eventuri filters staan bekend om kwalitatieve filters die de maximale grootte hebben om gebruik te maken van de beschikbare ruimte in het motorruim. De filter van deze Porsche intake heeft een buitendiameter van 192mm (7,6″) en kan bij een stromingstest met een behuizing met een opening van 4 inch tot 900 CFM bij 28 inch H20 stromen. De filter is een dry filter (niet-geoliede) filter die ISO-getest is en goedgekeurd is volgens de OEM-normen. Onderhoud aan deze filter is eenvoudig. Je kunt deze schoonmaken met de Eventuri cleaning spray of bij grote beschadigingen/vuil vervangen met een Eventuri vervangingsfilter (type D2).

porsche eventuri filter

Eventuri Carbon Fiber Air Intake - Porsche 991 GT3RS - filters

Eventuri carbon fiber inlet ducts

Eventuri Carbon Fiber Intake - Porsche 991 GT3RS

In deze kit zitten ook de Eventuri carbon fiber inlet Duits. Deze hebben als functie om de omgevingslucht van de zijopeningen te leiden naar het filterhuis. Om een ​​goede afdichting tegen de hitte van de motorruimte te garanderen, worden ze op 3 punten aan het filterhuis bevestigd en gebruiken ze een neopreen pakking voor een luchtdichte afdichting. De kanalen zijn ontworpen om het maximale interne volume mogelijk te maken binnen de gegeven geometrie van de motorruimte. Dit zorgt ervoor dat het filterhuis met minimale restrictie kan aanzuigen.

Eventuri Carbon Fiber Air Intake kit Porsche 991 GT3RS

Flow Bench Tests Eventuri Intake GT3 RS

Eventuri staat bekend om zijn excellente luchtinlaatsystemen waar verbeterde prestaties mee behaald worden. Om van deze intake de maximale stroomsnelheid te meten die mogelijk is bij een drukval van 25″ H20 zijn er een stroomsnelheidstests uitgevoerd met een Superflow SF-1020. Deze tests zijn door Eventuri uitgevoerd op dezelfde dag uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden met dezelfde testmal om betrouwbare testresultaten te krijgen. Zowel de Eventuri Intake als de standaard originele intake van de Porsche GT3 RS zijn hier getest. Wanneer je naar de testresultaten hieronder kijkt zie je dat de Eventuri intake een toename van de maximale stroom van 120 CFM biedt ten opzichte van de originele intake.
Eventuri Carbon Fiber Air Intake - Porsche 991 GT3RS - dyno chart
Eventuri Carbon Fiber Air Intake - Porsche 991 GT3RS testing resultsEventuri Carbon Fiber Air Intake - Porsche 991 GT3RS testing result

Dyno tests Eventuri intake Porsche GT3 RS

Deze Eventuri Intake voor de Porsche GT3 RS is ook door een onafhankelijke partij getest op een vermogensbank. Zoals te zien in onderstaande afbeeldingen is er met de Eventuri Intake een meetbare winst te waarnemen over het hele toerentalbereik en niet alleen op de piek. Deze winst resulteert zich in een betere gasrespons en snellere acceleratie (optrekken). De eerste grafiek is de samenvatting van de resultaten en de tweede grafiek is een screenshot van de dyno-test om de winst in het middenbereik te tonen.

Eventuri Carbon Fiber Air Intake - Porsche 991 GT3RS - chiptuning

Eventuri Carbon Fiber Air Intake - Porsche 991 GT3RS flow

 

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord