Intercoolers

Dit zijn de veelgestelde vragen over de Wagner Tuning Intercoolers

wagner tuning intercooler

Naast het ontwikkelen van downpipes, inlaat- en uitlaatspruitstukken, staat Wagner Tuning bekend om het ontwikkelen van kwalitatieve intercoolers. Echter, omdat intercoolers veel technische details hebben waar rekening mee gehouden moet worden, zijn er vaak veelgestelde vragen over de intercoolers van Wagner Tuning. Lees hieronder deze veelgestelde vragen om duidelijkheid te krijgen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het belangrijkste voordeel van een Wagner Tuning intercooler?

De turbo bereikt – aangezien de intercooler minder tegendruk genereert – de geprogrammeerde vuldruk gemakkelijker en sneller. Dit leidt tot een ontlasting van de turbo en tot een betere reactie van de turbo en het gaspedaal. Aan de andere kant zorgt het upgraden van de intercooler ervoor dat de door de turbocompressor gecomprimeerde lucht aanzienlijk wordt afgekoeld. Dit leidt tot een hoger zuurstofgehalte in de geleverde lucht en dus tot een toename van het motorvermogen.

Hoeveel vermogen biedt een intercooler van Wagner Tuning?

In feite kan deze vraag niet algemeen worden beantwoord. De daadwerkelijke prestatieverhoging is afhankelijk van verschillende, soms wisselende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, de softwareversie of andere hardwarecomponenten van het voertuig. Echter, je kan er in principe vanuit gaan dat na de inbouw van een intercooler van Wagner Tuning je een prestatieverhoging van 5-10% zal hebben.

Kunnen Wagner Tuning intercoolers gebruikt worden in combinatie met producten van andere fabrikanten?

Ja, het is mogelijk om de intercoolers van Wagner Tuning te gebruiken in combinatie met producten van andere merken. Mocht je twijfelen over bepaalde combinaties, neem gerust contact met ons op en we kijken het voor je na.

Wat is het verschil tussen Performance Intercoolers en Competition Intercoolers?

In de basis is de koelkern van de intercooler het grote verschil tussen de Performance en Competition Intercooler van Wagner Tuning. Een performance intercooler is voorzien van een ‘Bar & Plate’ koelkern en de competition intercooler is voorzien van een ‘tube fin’ koelkern. Beide type koelkernen hebben specifieke eigenschappen en ieder zijn voor- en nadelen.

Bar & Plate: dit type koelkern is het type dat het meest voorkomt in de auto-industrie en heeft een redelijk eenvoudig productieproces. Hierdoor kan het redelijk kosteneffectief geproduceerd worden. De basisstructuur van dit type koelkern bevat veel massa aan materiaal, waardoor dit type intercooler onder zware belasting veel hitte kan vasthouden en minder snel kan afvoeren. Dit type intercooler is dus zeer geschikt voor auto’s die getuned zijn, maar niet onder constante belasting staan ( zoals op het circuit).

Tube Fin: dit type koelkern is een stuk lastiger om te produceren en is door de complexiteit ook een stuk duurder. Dit komt doordat er bijvoorbeeld speciale gereedschappen en machines nodig zijn om een dergelijke koelkern te maken. De Tube Fin koelkern heeft heel wat minder materiaal en kan hierdoor lucht sneller en beter koelen en houdt bij hoge belastingen ook minder hitte vast. Wel is het dan belangrijk dat er voldoende rijwind aanwezig is. Dit type intercooler is dus zeer geschikt voor circuitgebruik of sportieve ritten in de auto, waarbij de motor onder hoge belasting presteert.

Wat is het verschil tussen FMIC, TMIC en SMIC?

FMIC staat voor Front Mounted Intercooler en is een intercooler die in het midden van de voorkant van de auto zit. Een SMIC intercooler is een Side Mount Intercooler, deze is aan een zijkant geplaatst aan de voorzijde van de autot. Tot slot staat TMIC voor Top Mounted Intercooler welke direct boven op de motor zit.

Waar kan ik de Wagner Tuning intercoolers in Nederland of België kopen?

24TUNED is een officiële dealer van Wagner Tuning in Nederland en België. Dit houdt in dat wij – naast de intercoolers – alle producten van Wagner Tuning (kunnen) leveren. Ben je op zoek naar een specifiek artikel en heb je er eventueel vragen over, neem gerust contact met ons op,

Geef een antwoord