Intakes

Why we love: Ramair Filters

ramair filters air intakes en sportluchtfilters shop

Bij 24TUNED selecteren we onze producten en merken zorgvuldig om zo jou de beste performance parts te leveren waarmee je gelukkig van wordt tijdens het autorijden. Dat is ook de reden dat het merk Ramair zeker niet kan ontbreken in ons assortiment.

Ramair is een merk uit Engeland dat zich volledig focust op het ontwikkelen van luchtfilters en toebehoren. Duurzaamheid is één van de belangrijkste kernwaarden van Ramair. Dat zie je ook terug in alle upgrades die zij ontwikkelen. Filters die langdurig meegaan, kwalitatief afgewerkt zijn en daarnaast ook nog eens betaalbaar zijn in vergelijking met andere aftermarket filters. De producten van Ramair zijn werkelijk een genot om mee te rijden. We leggen je graag uit hieronder waarom wij van Ramair houden.

Voor ieder wat wils

Kijkend naar het assortiment van Ramair bestaat het in feite uit 2 delen: losse air intake onderdelen en complete air intake systemen. Je hebt in principe de keuze om een geheel complete air intake systeem aan te schaffen of zelf een intake samen te stellen (mix & match). Met dit laatste is het mogelijk om zelf te kiezen uit diverse losse luchtfilters, behuizingen en bijvoorbeeld siliconen slangen. Daarnaast zijn de luchtfilters van Ramair ook in twee verschillende varianten verkrijgbaar: schuim (foam) of nanofiber pleated (PRORAM). Dit in zowel paneelfilters als in cone filters.

ramair filters compleet intake systeem
ramair filters losse onderdelen

Verbeterde prestaties

Met een aftermarket air intake wil je natuurlijk verbetering voor je auto. De Ramair air intakes en sportluchtfilters zorgen voor verbeterde prestaties. Ze presteren ten op zichtte van originele onderdelen velen malen beter qua luchtdoorstroming, opvangen van vuil en performance. De toename in vermogen wat je krijgt, hangt natuurlijk af van welke onderdelen je kiest. Maar één ding is zeker, zowel je auto als jijzelf zullen betere rij-eigenschappen ervaren. Kijkend naar de prijs-kwaliteitsverhouding behoort Ramair in de aftermarket onderdelen tot één van de beter scorende filters. Zo ontwikkelt Ramair alle filters zelf in-house in Engeland en wordt alles getest op de meest uiteenlopende auto’s (van een VW Golf 5 GTI tot aan een Lamborghini) op zowel het circuit als op straat.

ramair filters jsk-121 24tuned
Motorblok-tuning-Seat-Leon-1P-Cupra-24TUNED

Een kind kan de was doen

Simpliciteit met grote voordelen, zo beschrijven wij alle producten van Ramair. Vrijwel alle air intakes en sportluchtfilters van Ramair zijn eenvoudig zelf te monteren (DIY). De air intakes ontvang je met een handleiding waar je met een beetje kennis en het juiste gereedschap zelf aan de slag kan gaan met een stappenplan. Daarnaast zijn de luchtfilters makkelijk te onderhouden. Is een schuimen Ramair luchtfilter vuil? Dan is deze heel eenvoudig te reinigen met de Ramair cleaning kit. Is een PRORAM luchtfilter vuil? Dan is deze eenvoudig uitwasbaar. En als je liever niet wenst te reinigen, maar gewoon een nieuwe filter wilt? Dan heb je de keuze uit een vervangingsfilter. Lekker betaalbaar en eenvoudig weer te monteren.

Te mooi om waar te zijn

We moeten eerlijk bekennen. Gezien de prijs van de producten van Ramair hebben wij in het begin getwijfeld of het wel mogelijk was kwaliteit te bieden. Vergelijking met andere merken in de aftermarket filtermarkt liggen de prijzen van de Ramair producten lager. ”Is dit dan niet ten koste van de kwaliteit?”, die gedachte hebben wij gehad. Gelukkig hebben we na het voelen en zien van de producten van Ramair, meteen een antwoord op deze gedachte. Nee, helemaal niet! De lagere prijs heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. De kwaliteit ligt zelfs hoger wanneer je het vergelijkt met andere luchtfilters. Ramair is in een groeifase waar ze ontzettend geïnvesteerd hebben in ontwikkeling, machines, kwaliteitsstandaarden en productontwikkeling. Dit zie je terug in de kwaliteit van de luchtfilters. De afwerking is uitstekend en het gebruikte materiaal is hoogwaardig waardoor het ook duurzaam is. Het lijkt te mooi om waar te zijn en we hebben onszelf ook weleens afgevraagd hoe het kan dat ze voor een dergelijke prijs geleverd kunnen worden. Maar het is echt: als je op zoek bent naar een goede luchtfilter met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan zit je bij Ramair helemaal goed. Wij zijn zelf helemaal fan!

Onze favoriete Ramair upgrades?

Bekijk een aantal van onze favorieten hieronder.

Ben je na het lezen van dit artikel ook zo’n fan van Ramair? Bekijk dan hier het volledig Ramair assortiment op onze webshop!

Anderen bekeken ook

Geef een antwoord