Events

Terugblik: 2.000 top VAG auto’s tijdens VolkStyle Base Weeze 2022

Volkstyle Base 2022 Weeze Airport - 24TUNED

Wie kent het niet… hét VW-event van het jaar: VolkStyle Base. Een prachtig decor waar jaarlijks de mooiste auto’s uit de VW-Audi groep een bezoek aan brengen. En dat nog eens op een heel unieke locatie: Airport Weeze. Omgeven door hangars en flinke stroken asfalt. Een ware speeltuin voor de echte petrol-head. Na even weggeweest te zijn in verband met COVID-19 was het event dit jaar op 19 juni 2022 weer dubbel en dik geslaagd. Een kort regenbuitje mocht de pret niet drukken en maakte al snel plek voor een heerlijke zonnige dag.

Op auto evenementen als VolkStyle Base heerst er altijd een heerlijke sfeer. Al voordat je aankomt zie je echte autoliefhebbers bij het laatste tankstation voor de entree hun auto nog snel even wassen. Eenmaal op het terrein wordt je overspoeld met unieke creaties, een heerlijke benzinelucht en af en toe oorverdovende knallen die uit de uitlaat komen.

Meer dan 2.000 auto’s zorgden ervoor dat er voldoende te zien was en de show paddocks goed gevuld waren. Met enkele contests in de main hangar, was er voldoende vermaak te beleven.

Tijdens het event waren een aantal petrol heads van team 24TUNED ook aanwezig. Genoten van het event en natuurlijk foto’s gemaakt van de mooie aanwezige auto’s. Bekijk de foto’s op deze pagina en wellicht hebben we jouw auto gespot.

Trends VAG Tuning

Tijdens VolkStyle Base hebben we een uiteenlopend kaliber aan auto’s gezien, van oldtimer tot aan de nieuwste modellen. Op deze dag vielen ons enkele trends op die we graag kort uitlichten.

Car Wraps / Wrap Livery

Er waren heel wat auto’s voorzien van een wrap. De ene had een zeer subtiele kleur aangebracht, terwijl de andere een compleet ontwerp of thema had verwerkt in de wrap. Sommige auto’s waren ware kunstwerken. Als je het ons vraagt, leek het er erg op dat de matte (satin) wraps erg ‘hot’ waren dit jaar. En dan met name met zeer opvallende kleuren. We hebben heel wat prachtige wrap designs gezien gezien met verschillende soorten stijlen. Aanschouw hierbeneden een van de meest opvallende wraps van de editie van dit jaar (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Intake upgrades

Menig auto was voorzien van diverse upgrades om de auto sneller en sportiever te maken. Opvallend was het aantal auto’s met een upgrade intake of open sportluchtfilter. Enkele populaire merken die opvallend veel gemonteerd waren, waren: Ramair, RacingLine, Forge Motorsport, APR en Eventuri. Vooral de universele luchtfilters van Ramair waren veel terug te zien op oldtimers en op auto’s met een motor swap. De VW Golf 1 met een R32 motor bijvoorbeeld had een dergelijke luchtfilter gemonteerd. We hebben enkele foto’s gemaakt van motorruimtes die onze aandacht trokken. Klik op onderstaande foto’s en geniet van de mooie intake upgrades.

Spoilers, diffusers, front lips en side skirts

Een auto voorzien van verlaging, andere velgen en enkele optische upgrades hoort nu eenmaal bij het tunen. In de afgelopen jaren hebben we een sterke opkomst gezien van aanzetspoilers, front spoilers, diffusers en side skirts. Deze subtiele upgrades zorgen voor een sportiever uiterlijk en zorgen ervoor dat de auto optisch nog wat lager komt te liggen. Zoals dit vroeger gedaan werd met polyester bumpers, wordt dit tegenwoordig gedaan met minder extreme uitvoeringen en verbeterde materialen.

Zo wordt er meestal ABS kunststof of carbon fiber gebruikt. Een merk dat opvallend veel te zien was dit jaar was Maxton Design. Ook zagen we mooie carbon fiber front spoilers van Kerscher Tuning. Andere bekende merken die we gezien hebben zijn: Rieger, ABT, Oettinger en Vorsteiner.

Ook was er een uniek exemplaar van de VW Bora te zien met diverse ‘milieuvriendelijkere’ upgrades. Deze kartonnen spoilers en diffuser schenen erg licht in gewicht en effectief voor de aerodynamica te zijn. 😉

Klik op onderstaande foto’s en geniet van enkele mooie optische spoiler, diffuser en side skirt upgrades.

Velgen

Velgen maken de auto. Een gezegde wat je vaak hoort en wat we totaal kunnen bevestigen. Vroeger zag je al dat de Golf GTI’tjes voorzien werden van BBS velgen of Ronal velgen. Tegenwoordig zie je dat ook andere merken de markt domineren. Wel valt op dat retro designs weer helemaal in zijn en hun come-back aan het maken zijn. Zo waren diverse sets van Rotiform te zien die retro looks combineren met moderne technieken. Een ander velgenmerk dat veel te zien was, waren de sportieve velgen van JR-Wheels.

Klik op onderstaande foto’s en geniet van enkele prachtige velgen.

Sportuitlaten

Een upgrade die sinds het ontstaan van de verbrandingsmotor niet te missen is, is een sportuitlaat. Tijdens het rondlopen op VolkStyle Base 2022 hoorde je regelmatig knallen, pops and bangs, optrekkende auto’s en revven. Van een dikke V8 uit een RS6 met Milltek uitlaat, tot een VW Golf 7 GTI met een EGO-X uitlaat met klep. Er waren diverse sportuitlaatsystemen te zien en horen. Ook waren er enkele auto’s met een custom uitlaat die erg uniek uitzagen.

Afhankelijk van de stijl van de auto worden de sierstukken gekozen. Zo hebben we veel zwarte en carbon fiber sierstukken gezien, maar ook gepolijste en titanium sierstukken.

Klik op onderstaande foto’s en geniet van enkele prachtige uitlaten en sierstukken.

Sfeer proeven

Helaas kunnen we je niet de heerlijke friet, hamburgers, het stukje vis of het frisse pilsje laten proeven, maar ondanks dat hebben we wel nog enkele foto’s waarmee je goed de sfeer van deze mooie dag kunt proeven. Aanschouw de prachtige auto’s hier beneden. Zelf hebben we deze dag ook heel wat auto’s bewonderd en hebben we nog we ook heel wat auto’s gezien die we extra mooi vonden. Dit doordat ze onderdeel waren van de 24TUNED Family en een prachtige 24TUNED sticker op de auto hadden geplakt. Niet alleen zagen we stickers op de auto, maar soms zelfs als onderdeel van een wrap, op het achterraam, onder de motorkap of zelfs de intake behuizing. Ook hing in menig auto het lekker ruikende autogeurtje van 24TUNED.

Geef een reactie